Австралийската телевизионна водеща Алисън Лангдън показа известно съмнение в литературните качества на детската книга „Пейката“ от Меган Маркъл. Или поне така изглеждаше, след като водещата излезе извън сценария, за да направи коментар.

Докато четеше новините по австралийския канал 9, Алисън прочете от телепромптера, че Меган Маркъл е в ранга на Роалд Дал и Дж. К. Роулинг, след като написа детска книжка. Веднага след това водещата допълни, че това сравнение ѝ звучи прекалено.

Снимка: Getty Images

Това не изглежда като кой знае какво „престъпление“, но през последните месеци обществото на Запад беше разделено по отношение на херцогинята и съпруга ѝ Хари. Ако последва атака срещу Алисън Лангдън, това няма да е нещо, което не сме виждали и няма да е първата телевизионна глава, която ще се търкулне.

Пиърс Морган и сблъсъка му с Меган Маркъл

Може би най-известният критик на Меган в момента е бившият телевизионен водещ Пиърс Морган. Той е един от най-популярните журналисти във Великобритания и в продължение на години беше водещ на сутрешния блок „Добро утро, Британия“.

Снимка: Getty Images

След интервюто на Меган Маркъл с Опра Уинфри, Пиърс Морган обвини 39-годишната жена в лъжа. Според него твърденията ѝ, че е била подложена на критики от медиите заради по-тъмния цвят на кожата ѝ не са верни, а самата тя използва британското кралско семейство, за да печели пари.

Заради думите си в едно от следващите предавания Морган беше атакуван от свои колеги и напусна студиото по време на предаването на живо:

Малко след това стана ясно, че Пиърс Морган вече няма да е водещ на сутрешното предаване. По неговите думи Меган Маркъл е използвала влиянието си, за да го свали от ефир и каза, че това е поредният пример как една от най-привилегированите жени в света се опитва да се изкара жертва и чрез това печели милиони.

Шарън Озбърн и кога приятелството става престъпление

И ако във Великобритания хората са разделени в отношението си към Меган, медиите в САЩ се единодушни в представянето ѝ като жертва на расова дискриминация. По тази причина коментарите на Пиърс Морган, макар и да не са свързани с расата на Меган, бяха определени като расистки.

Снимка: Getty Images

Една от малкото популярни водещи, които се противопоставиха на това заклеймяване, беше Шарън Озбърн, която води предаването „Разговорът“ (The Talk). Тя сподели, че от години познава Морган, приятели са и го уважава. Според нея няма никаква причина той да бъде наричан „расист“ и заслужава извинение от хората, които го правят.

В резултат на това самата тя беше обявена за расистка, предаването беше временно прекратено, а след това се завърна в ефир, но вече без Шарън.

Снимка: Getty Images

Отношението към Шарън Озбърн вбеси Пиърс Морган дори повече от собственото му изгонване. Той със задоволство отбеляза, че след нейното премахване, рейтингът на „The Talk“ стремително е тръгнал надолу.

Покрай новата ѝ детска книжка, Пиърс не пропусна и възможността за пореден път да атакува Меган Маркъл. Според него е лицемерно именно тя да пише книга за отношенията между бащи и синове, при положение че конфликтът ѝ със собствения ѝ баща е всеизвестен.