Последните дни oт животa на принц Филип преминават под сянката на скандала с внука му Хари и съпругата му Меган. Внукът, с когото дори визуално си приличат, напуска семейството за ужас на дядо си, който има 73-годишен брак. Той бил много тъжен, когато Хари изоставя флота, за да "прави пари за Меган", по думите на кралският биограф лейди Колин Кембъл.

"Филип беше ужасėн. Всички бяха напълно ужасėни. Има разлика между любов, свободно дадена, и продадена любов. Едната се казва проституция, другата се нарича служба. Той разбра разликата." - казва лейди Кембъл. Според нея никой в кралския двор не е щастлив от това, което е направила Меган Маркъл.

Припомняме, че заедно с принц Хари и малкия Арчи, тримата се оттеглиха от кралското семейство и дадоха интервю пред Опра Уинфри, в което тя заяви, че е била пред самоубийство заради лошото отношение към нея.  

"Меган Маркъл не е помолила за прошка. Тя предложи те да й простят. Наглост!" - коментира лейди Кембъл поведението набившата холивудска актриса. 

"Трябва да разберете, че Меган Маркъл се стреми да стане първа сред младите. Амбицията й е да бъде най-известната, най-коментираната жена в света. Може да не е най-популярната, но ще стане, ако вече не и станала. Единственият начин да стане най-коментирана е да е спорна". 

Снимка: Getty Images

Според нея не е истина, че някой в двореца е коментирал цвета на кожата на сина на Меган и Хари. 

"Никой не е коментирал цвета на бебето" - казва лейди Кембъл по повод това как кралското семейство е приело интервюто на Хари и Меган за Опра Уинфри и най-вече - намека за расизъм с въпроса за цвета на кожата на наследника им.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От друга страна, признава, че някои членове на семейството открито са заявили мнението си, че Меган не е добър избор за съпруга на Хари. 

"Принцеса Ан не искаше брака, защото видя, че Меган е напълно неподходяща за ролята на кралска херцогиня, че тя няма да се впише и че няма да проработи, защото тя е егоцентрична, не безкористна. Това беше очевидно."

Принц Филип пък бил много тъжен, когато Хари изоставя флота, за да "прави пари за Меган".

Покойният херцог на Елингтън е имал много близка връзка с по-малкия син на Чарлз преди появата на Меган Маркъл. 

Снимка: Getty Images

"И двамата бяха мъжествени. И двамата имаха еднакви интереси – поло, стрелба, риболов, всякакъв вид физически активности. И двамата имат черен хумор, но принц Филип слагаше службата на първо място над всичко. Той предаде на Хари капитанското генералство на флота след 64 години служба. И бeше много, много тъжен, че Хари го заряза след две години, за да избяга в Холивуд, за да прави пари за Меган. Защото Меган не прие 40-те, 50-те милиона долара, които Хари струваше, за достатъчни, без да взема предвид, че всичките им разходи се покриваха от държавата.", издава подробности тя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Още интересни истории от кралския биограф лейди Кембъл прочетете тук