"Любовта на кралицата и нейният принц е била истинска и много дълбока" - това споделя кралският биограф лейди Колин Кембъл, която има издадени 8 книги за кралското семейство, в "Тази събота". 

Принц Филип - влюбеният съпруг 

В книгата "Бракът на Кралицата", използвайки своите безупречни източници, Лейди Кембъл разказва с подробности за любовта на монарха с херцога на Единбург и тяхното семейство.

"Те се обичаха. Тя беше страстно влюбена в него. И той беше влюбен в нея. Обичаше да флиртува, но това не значеше нищо. Не беше Дон Жуан, обичаше да флиртува с красивите момчета. Това беше нещо, което хората от неговото и отмоето време обичаха да правят - отпускахме се, флиртувайки, пиехме по нещо, но не правехме нищо, беше чиста и невинна забава. 

Те имаха щастлив и здрав брак, много подкрекящ. И двамата разбираха какво е монархията. Те разбираха, че за да има добра ефективност, кралското семейство трябва да е слуга на държавата."

Снимка: THE ROYAL FAMILY

Принц Филип като баща

"Беше много добър баща. Когато децата бяха малки, той си изграеше с тях по начин, по който кралицата не можеше. Тя се опитваше да бъде там по време на вечерния им тоалет, но след раждането на Чарлз и Ан, беше много заета и не можеше."

Лейди Кембъл живее в замъка Горинг в Западен Съсекс, който е принадлежал на поета Пърси Шели. В дома й има много портрети на кралското семейство.  

Снимка: Getty Images

Заради пандемичните мерки на погребението на принц Филип ще присъстват само 30 души.

Сред тях няма да е Меган Маркъл, която изтъкна напредналата си бременност като причина да не пътува. 

"Меган Маркъл не е помолила за прошка. Тя предложи те да й простят. Наглост! Никой не е щастлив от това. Трябва да разберете, че Меган Маркъл се с да треми стане първа сред младите. Амбицията й е да бъде най-известната, най-коментираната жена в света. МОже да не е най-популярната, но ще стане, ако вече не и станала. Единственият начин да стане най-коментирана е да е спорна". 

Снимка: Getty Images

Извънредно двучасово студио ще направи зрителите на bTV съпричастни с церемонията по изпращането на покойния принц Филип, тази събота от 16:00 часа с водещи Петя Дикова, Денислав Борисов и Васил Христов.

Цялото предаване "Тази събота" гледайте на btvplus.bg