Меган Маркъл написа първата си детска книга, вдъхновена от отношенията на съпруга си принц Хари със сина им Арчи. Изданието носи заглавието "Пейката" (The Bench). Цената на хартиен носител в Amazon е 9,99 паунда, а в електронен вариант - 8,99.

Историята разказва за специалната връзка между баща и син, видяна през очите на майката. Меган описва някои специални моменти баща - син, които предизвикват дълбоко усещане за топлина и състрадание. 

Снимка: Getty/Instagram

"Пейката" започна като поема, която написах за съпруга си за Деня на бащата, в месеца, след като Арчи се роди. Поемата се превърна в история" - казва Меган, цитирана от сп. "Хелоу". 

Ето и част от нея:

This is your bench
Where you'll witness great joy.
From here you will rest
See the growth of our boy.

Илюстратор на детската книжка е Крисчън Робинсън, носител на престижната награда Caldecott. За изданието той за пръв път работи с акварел. 

Рисунките му Меган Маркъл описва като "красиви и ефирни акварелни илюстрации, които улавят топлината, радостта и утехата на връзката между бащите и синовете във всички сфери на живота". Двамата са работили в тясно сътрудничество, за да успеят точно да пресъздадат с текст и рисунки тази специална връзка. 

Меган Маркъл споделя, че се надява всяко семейство да открие нещо за себе си в книгата. Тя е замислена като стоплящо сърцето четиво, предназначено да бъде ценено от семействата за поколения напред.

Снимка: Getty Images

"Пейката" е първата й книга, а опитът си като писател трупа в блога за лайфстайл - The Tig (името на блога се предполага, че идва от съкратено название на любимото вино на бившата актриса - Tignanello), който е поддържала преди да влезе в кралското семейство. Меган написа и статия тип есе за списание "Тайм", която беше на тема стигмата, свързана с женския цикъл. 

Меган и Хари се оттеглиха от кралските си задължения през март 2020 г. и понастоящем живеят в Монтесито, Санта Барбара. Освен че стартираха собствена организация с нестопанска цел - фондация на иметона Арчи, двамата са сключили и договор с Netflix и пуснаха подкаст Archewell Audio.

Снимка: Getty Images

В идните месеци се очаква Меган да роди и второто си дете, което ще бъде момиченце