Късно вечерта на 14 февруари Меган Маркъл и принц Хари обявиха, че очакват второ дете. Вероятно датата е избрана не само защото е празник на любовта, а и защото на същия ден през 1984 г. светът научава за бременността на Даяна със самия Хари.

Радостната вест в неделя вечерта бе придружена с романтична черно-бяла снимка, в която също няма случайни неща и посланията са на всякакво ниво.

Кадърът е направен от 55-годишния приятел на семейството Мисан Хариман. Роденият в Нигерия британец стана първият чернокож фотограф, заснел корица за британското издание на списание Vogue. В неделя вечерта той написа в социалните мрежи:
„Мег, бях на твоята сватба и станах свидетел как тази любовна история започва. За мен е чест да документирам нейното развитие.“

Впрочем чудесната снимка е направена не с професионален апарат, а с iPad, но за нас е по-интересно да разберем защо Меган е избрала да бъде с точно тази рокля на Carolina Herrera.

Оказва се, че роклята е ушита за нея, когато Меган е бременна с първото си дете Арчи. На 6 май той ще навърши 2 години.

Меган Маркъл има дългогодишно приятелство с дизайнера на Carolina Herrera Уес Гордън, така че препратката към първата й бременност с тази рокля не е случайна.

В края на динамичната и изпълнена с много промени 2020 г. Меган Маркъл разкри, че през лятото е преживяла спонтанен аборт.

"Усетих силна болка. Седнах на пода, тананикайки си весела мелодия, за да успокоявам себе си и него. Прегръщайки първото си дете, знаех, че вече губя второто" - написа Меган Маркъл в статия за "Ню Йорк таймс", озаглавена "Загубите, които споделяме".

На 4 август Меган Маркъл ще навърши 40 години. Принц Хари ще навърши 37 през септември. Детето, което очакват, ще бъде на осмо място в линията за онаследяване на британската корона.