.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 световноизвестни личности със сирийски корени

Евгений Милов | преди 36 седмици
Стив Джобс
Стив Джобс Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Едни от най-известните и влиятелни хора в света са деца на сирийски емигранти

Сирийските бежанци заемат централно място в новинарските емисии от започване на войната през 2011 г. Много семейства емигрират от страната и преди военното положение поради различни причини, а днес децата им са сред най-известните и влиятелни личности на планетата. Представяме ви 5 световноизвестни личности със сирийски корени, за които не изобщо не подозирате:

Стив Джобс
Стив Джобс Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Стив Джобс

Биологичният баща на съоснователя на Apple Стив Джобс – Абдулфатах "Джон" Джандали – е роден през 1931-а в мюсюлманско семейство и израснал в Хомс, Сирия. Джандали е син на милионер, а майка му е домакиня. Докато е студент в Американския университет в Бейрут, той е активист и прекарва известно време в затвора заради политическата си дейност. Въпреки че Джандали първоначално иска да учи право, в крайна сметка решава да завърши икономика и политология. Получава докторска степен в Университета на Уисконсин, където се запознава с Джоан Каръл Шийбле – католичка от швейцарско-немски произход, израснала във ферма в Уисконсин. Като докторант Джандали е асистент в ръководен от Шибле курс, въпреки че двамата са връстници.

Тери Хачър
Тери Хачър като Сюзън в постер на “Отчаяни съпруги”

Тери Хачър

Тери Хатчър (Сюзън от “Отчаяни съпруги”) е дъщеря на Естер Бешур (компютърна програмистка, работила за Lockheed Martin) и Оуен Уокър Хатчър Младши (ядрен физик и електроинженер). Бащата на актрисата има британско-ирландско потекло, докато майка й е наполовина сирийка.

Джери Зайнфелд
Джери Зайнфелд Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джери Зайнфелд

Бащата на комика Джери Зайнфелд – Калмен – е дете на еврейски имигранти от Херсонска област в южна Украйна. Майка му Бети Хосни има сирийско-еврейски произход, а родителите й Селим и Сала Хосни са от Алепо, Сирия.

Пола Абдул
Пола Абдул Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пола Абдул

Бащата на певицата Пола Абдул – Хари Абдул – е роден в сирийската еврейската общност в Алепо (Сирия), мести се в Бразилия и впоследствие емигрира в САЩ. Майка й е концертиращата пианистка Лорейн Рикис, израснала в еврейско семейство в Минедоса, Манитоба (Канада).

Мъри Ейбрахам
Мъри Ейбрахам в кадър от "Амадеус"

Мъри Ейбрахам

Известният актьор Мъри Ейбрахам е син на автомеханика Фредерик Авраам и съпругата му Жозефин Стело, домакиня. Бащата на носителя на "Оскар" емигрира от Сирия по време на хранителната криза през 20-те години на миналия век в страната. Дядо му по бащина линия е бил църковен певец в сирийската православна църква. Майка му (едно от 14-те деца в семейството) е американка от италиански произход и дъщеря на имигрант, работил във въгледобивните мини на Западна Пенсилвания.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?