.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Днес: Sofia Pride - шествието за равни права

| преди 6 години
415851.jpg
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Днес, събота - 30 юни, в 16:00 часа петото, юбилейно шествие ще премине по централни столични булеварди под наслова "Разкрий цветовете си"
Днес, събота - 30 юни, в 16:00 часа петото, юбилейно шествие Sofia Pride ще премине по централни столични булеварди под наслова "Разкрий цветовете си". По традиция то ще бъде съчетание от социално-политически протест и развлекателни елементи. Мисията на прайда е да повиши видимостта на ЛГБТ* общността, да поддържа обществения дебат за приемането й и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами.

На събитието ще присъстват европейски политици, дипломати, български и международни организации и, разбира се, стотици обикновени българи, които искат да живеят в общество, свободно от хомофобия.

Шествието ще завърши с концерт с участието на обичани български изпълнители, сред които - Мария Илиева, Софи Маринова, Орлин Павлов, Поли Генова и други, които подкрепят равенството и човешкото достойнство на всички хора, независимо от сексуалната им ориентация и полова идентичност.

Ако и вие подкрепяте идеята, че "различните" от вас самите, имат същите права - включете се и открито се обявете "за" тази кауза - мястото за начало на шествието е Паметникът на Съветската армия, часът - 16:00.

*ЛГБТ -
акроним, от първите букви на думите, означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора. Официално се използва от почти всички организации и центрове на гей-общността, както и от ЛГБТ медиите в англоезичните държави
Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
С какво спите?