На 8 май (сряда) в 6:22 ч., настъпва новолуние в Телец, което ни напомня да дадем приоритет на любовта към себе си и да се уверим, че сме здраво стъпили на земята, докато израстваме и се променяме. 

Новолунието поставя началото на месец, съсредоточен върху трансформация на живота ни, преоценка на ценностите и укрепването на връзката ни със самите нас, физическите ни тела и земята.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА НОВО НАЧАЛО

Всяко новолуние ни дава възможност за ново начало и периодичен шанс да обновим живота си и да започнем начисто. 

Телецът е свързан с консолидиране на започнатото, задоволяване на нуждите ни за оцеляване и задълбочаване на връзката ни с физическите ни тела и сетивата ни. Новолунието в земния знак управляван от Венера ни приканва да се замислим за това какво е наистина съществено, в какво си струва да инвестираме време и енергия, какво да приоритизираме и ценим, и защо. 

Периодът официално затваря портала на затъмненията и открива съвсем нова глава от живота ни, тъй като се случва в областта на лунната орбита, която е по-близо до нас, и затова ще усетим енергията му по-силно.

НОВОЛУНИЕ В ТЕЛЕЦ: ИЗБОР НА ЛЮБОВ КЪМ СЕБЕ СИ И ВЪПЛЪЩАВАНЕ НА ИЗОБИЛИЕ

Снимка: Canva

Новолунието в Телец е покана да отворим нова страница в отношенията със себе си и с телата си, да започнем да ценим повече, времето и енергията си. 

Предстоящият лунен цикъл е мощен период да си дадем любов на нас самите и преди да вземем решение да си зададем въпроса: „Какво би избрал човек, който обича себе си, в тази ситуация?“.

Телецът олицетворява просперитета и богатството. Това новолуние подходящ момент да манифестираме връзката си с изобилието и да си поставим за цел да се свързваме с тази честота по-често, като се уверим, че сме отворени и възприемчиви към това, което ни е достъпно, а не сме фокусирани върху това, което ни липсва. Периодът е подходящ да осъзнаем, че богатството не е само в материалното и да оценим всички негови алтернативни, които имаме в живота си, като здраве, приятели или възможности.

НОВОЛУНИЕ В СЪВПАД С ЮПИТЕР И УРАН: РЕВОЛЮЦИЯ В ЖИВОТА НИ

Слънцето и луната в Телец са в съвпад с Уран и Юпитер. Юпитер е планетата на експанзията и автентичността, която ни води в търсене на смисъл и цел. Управителят на Стрелец (Юпитер) подхранва желанието ни да се учим от опита и да изследваме живота извън зоната си на комфорт. Това е планетата на разкрепостяването, бунта и освобождаването от миналото. Управителят на Водолей (Уран) е свързан с бъдещето и ни вдъхновява да се стремим към иновации и напредък. 

Снимка: Canva

И двете планети са свързани с нашата индивидуалност: те ни вдъхновяват да бъдем верни на това, което сме, а ако не знаем кои сме наистина, ни мотивират да го открием. Тази енергия ни насърчават да не се страхуваме да правим нестандартни избори и да поемаме рискове, които могат да ни доведат по-близо до нашата автентична същност. 

Въпреки, че Телецът като архетип е склонен да затъва в коловози, да се застоява и да следва инерцията си, през предстоящия лунен цикъл това няма да се случи, тъй като енергията на Юпитер и Уран ще разтърси нещата и ще ни мотивира да направим промени и да излезем от зоната си на комфорт.

През предстоящите дни и седмици ще имаме възможност да се съобразим с основните си ценности, да видим с други очи ситуации, които чувстваме като незадоволителни и неавтентични. Ще можем ясно да осъзнаем къде не сме в съответствие с личната си истина и да преструктурираме живота си по правилния за нас начин.

НОВОЛУНИЕ В СЪВПАД С ВЕНЕРА: ВЪЗПРИЕМЧИВОСТ, ВЪПЛЪЩЕНИЕ И СВЪРЗАНОСТ 

Снимка: Canva

Венера управител на Телеца, в този знак се чувства комфортно, съвпадът ѝ с луната ни приканва да забавим темпото, да се свържем с телата си и да задълбочим способността си да приемаме това, което ни предлага живота. По време на новолунието тя се намира на 8 градуса зад Слънцето и Луната, като технически е в съвпад с тях, подчертавайки нуждата ни от хармония, удоволствие и връзка.

НОВОЛУНИЕ В ТЕЛЕЦ: ДА ОСТАНЕМ ЗДРАВО СТЪПИЛИ НА ЗЕМЯТА В УСЛОВИЯТА НА ПРОМЯНА

Новолунието в Телец поставя началото на лунен месец, който се върти около преструктурирането на живота ни, за да създадем стабилна основа за трансформация и създаване на по-автентична реалност. Периодът е покана да развием способността си да останем здраво стъпили на земята и отворени да приемаме това, което ни предлага живота. 

Преминаваме през време на радикални, бързи и непредсказуеми промени, които се случват както в малък, така и в глобален мащаб. В този уникален климат новолунието в Телец ни насърчава да задълбочим осъзнаването на това, което се случва в телата ни ежеминутно, и да се ангажираме да останем свързани с нуждите си, докато вземаме решения, преминаваме през живота и се ориентираме в промените.