.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 илюстрации, разкриващи отрицателните черти на днешното общество

Евгений Милов | преди 43 седмици
Instagram/@gebelia
Снимка: Instagram/@gebelia
"Не се опитвайте да бъдете добри, просто се опитвайте да бъдете различни", заявява Елия Коломбо

Италианският графичен дизайнер и илюстратор Елия Коломбо (известен още като Gebelia) вярва, че животът е твърде кратък, за да го пропиляваме в работа. Свободният дух и креативният ум на Коломбо му помагат да мисли "извън кутията", като създава впечатляващо творчество.

Коломбо съчетава уменията си в графичния дизайн с интереса си към философията, за да създава илюстрации, които ще ви накарат да се замислите. Всяка от работите му илюстрира опасностите на съвременното общество, поднесени със солидна доза хумор и ирония, разбира се.

Отрицателните последици от пристрастяването към социалните мрежи, самотата и изолацията, както и проблемите с психичното здраве са сред "вечните теми" в работата на Коломбо.

Сред най-силните му попадения определено е илюстрацията, озаглавена "Breaking the Rule", която илюстрира етапите на живота като поточна лента: раждане, училище, работа, семейство и в крайна сметка - смърт. Въпреки това, един бунтовник се опитва да избяга от коловоза на живота, причинявайки "неочаквана системна грешка" в матрицата. 

Като цяло портфолиото на Коломбо илюстрира редица отрицателни черти на днешното общество, с което артистът се надява да вдъхнови повече хората да променят съдбата си в позитивна посока.

Неслучайно той заявява: "Не се опитвайте да бъдете добри, просто се опитвайте да бъдете различни!". Вижте едни от най-добрите илюстрации на Коломбо в Инстаграм, където има над 90 000 последователи.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?