Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosАко страдате от кожни зачервявания или искате бързо да прикриете червенината по лицето, използвайте фондьотен с жълтеникав цвят.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа по-обемни и дебели мигли – преди да нанесете спирала, сложете малко пудра за лице на миглите, докато те побелеят. Пудрата ще вкара повече въздух и обем, като едновременно с това не им позволи да слепнат.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosНанасянето на очна линия ви се струва истинско предизвикателство? Тогава пробвайте да очертаете с точки или тирета (както ви е по-удобно) линията, по която ще нанасяте продукта. Накрая остава само да свържете точките и тиретата.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosИмате непокорни вежди? Напръскайте с малко лак за коса или нанесете много малко количество пяна или гел, след което срешете със специална четка за вежди. Те ще стоят във формата, която сте има придали цял ден.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosНе сте взели достатъчно доза сън тази нощ и очите ви са червени като на вампир? Нанесете молив с телесен цвят от вътрешната страна на горния и долния клепач. Това ще замаже червенината и умората.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosБързате да излизате, а косата ви изглежда изключително мазна и мръсна, но все пак нямате време за миене и сушене – поставете малко бебешка пудра върху четката за коса и разрешете. Сухата формула на пудрата ще поеме излишната мазнина от скалпа и косъма.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКак оптически да уголемите очите си – при нанасянето на спирала за мигли започнете от външния ъгъл на окото в посока към вътрешния ъгъл. Стремете се да извивате миглите освен нагоре и в страни.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа засилване на ефекта от маската за коса – след като я нанесете, увийте главата с найлонов плик и издухайте с топлата струя на сешоара за около 1 минута. Топлият въздух помага на съставките да проникнат по-добре в структурата на косъма и скалпа.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДобавете повече блясък на русата коса с изплакване с лимонов сок. Особено силно ще блести косата, ако сте навън под пряка слънчева светлина.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа бърза фиксация на хвърчащите, стърчащи и заплетени краища на косата, използвайте течни кристали, които нанесете само на връхчетата, след което фиксирайте със студена струя на сешоара.