.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какъв е пределът на човешкия живот

Евгений Милов | преди 2 години
човешки живот
Снимка: iStock
Жените са с предимство

Съществува биологичен предел за продължителността на човешкия живот, като човешкото дълголетие при жените е максимум 115,7 години, а при мъжете - 114,1 години.

Резултатите са от съвместно изследване на холандски учени от университета в Тилбург и университета "Еразъм" в Ротердам, анализирали данните на около 75 000 души за 30-годишен период. 

Въпреки че вече хората живеят по-дълго, благодарение на по-добрите условия за живот и повишено качество на медицинските услуги, дълголетниците не са станали по-възрастни през последните 30 години, коментира един от ръководителите на изследването Джон Айнмал.

човешки живот
Снимка: iStock

"Очевидно се сблъскваме с нещо като "стена". Продължителността на живота категорично расте, като броят на хората, навършили 95-годишна възраст, се е увеличил почти тройно в Холандия. Въпреки това, "таванът" на човешкия живот остава непроменен", допълва професорът.

Най-дълголетният човек на планетата за всички времена е французойката Жан Калман, която почина на 122 години и 164 дни през 1997 г.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?