Днес е денят, в който трябва да станете и да се раздвижите! Националният ден на физическите упражнения в САЩ се отбелязва на 18 април всяка година. Това е ден, в който се насърчава участието във физически активности. Редовните физически упражнения имат редица ползи за здравето, които е невъзможно да бъдат пренебрегнати.

Упражненията подобряват общото ни здравословно състояние, като ни дават повече енергия, карат ни да се чувстваме по-добре и дори удължават живота ни с години.

Всеки, независимо от възрастта, пола или физическите възможности, извлича редица полза от правенето на упражнения. Фитнесът и физическите упражнения във всичките им разновидности започват със зараждането на йогата в древна Индия. 

Йогата е най-ранният вид физическо натоварване и датира от 3300 г. пр. н. е. в Индия. От възникването си досега, тази дисциплина, която е свързана с ума и тялото, е придобила множество различни форми. Въпреки че в историята на йогата преобладава духовното или психическото здраве, други разновидности, като Хатха йога, наблягат на физическото благополучие.

Връзката между физическите упражнения и физическото здраве открива д-р Джери Морис през 1949 г. Шофьорите на автобуси, които практикуват професия, свързана с продължително седене - поради което при тях честотата на сърдечните заболявания е била по-висока; докато при кондукторите на автобуси е била по-ниска.

Без значение каква е вашата професия, направете най-доброто за себе си, като се раздвижите още сега.

Вижте 3 упражнения за стегнато и оформено дупе >>>

Клек/Напад

Снимка: iStock

Тренировките за дупе са страхотен начин да поддържате тонус. Наблегнете на базови упражнения като клек и напад и със сигурност бързо ще видите отличен резултат. Тези упражнения осигуряват най-голямо напрежение върху глутеусите, когато те са в разтегнато положение.

Хип тръст

Снимка: iStock

Тези упражнения изграждат горната и долната част на седалищните мускули. Осигуряват най-голямо напрежение върху глутеусите, когато те са в свита позиция.

Дърпане на въже

Снимка: iStock

Без да наблегнете на задната част на бедрата, няма как да успеете да постигнете големи резултати при тренировките на дупето. Трябва често да правите упражнения за задно и предно бедро.