Бургаските солници са най-големия СПА център на открито в България и вече са на разположение на посетителите.

С всяка изминала година, топлите басейни с кал и луга стават все по-популярни сред жителите и гостите на Бургас, привличайки хиляди посетители, търсещи здраве и почивка.

Пътеките са обезопасени с перила, а достъпът до морето е осигурен с удобна дървена пътека. Изградени са и душове, където посетителите могат да се измият.

Бургаските солници са отворени почти до края на октомври, като достъпът до лугата това лято е на цена от 6 лева. Работното време е от 8 до 19 часа, което дава възможност на посетителите да се насладят на лечебните процедури през целия ден.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ЧЕРНАТА КАЛ

Черната кал от бургаските солници е известна със своите лечебни свойства. Тя е ефективна при лечение на кожни заболявания, артрити и костни счупвания. 

Много хора я използват и заради нейното разкрасяващо и подмладяващо действие върху кожата. 

Топлинните свойства на калта разширяват съдовете и отварят нови капиляри, което намалява оток и болка, подобрява обменните и регенерационните процеси. 

Калта лекува почти цялата гама от кожни болести, артрити, дискови хернии, гинекологични проблеми и плексити. Освен лечебните свойства, калта разкрасява и подмладява кожата, тъй като през нея преминават важни минерали като калций, йод и фосфор.

ПОЛЗИТЕ ОТ ЧЕРНОМОРСКАТА ЛУГА