Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДебела ли съм?
Отговорът, който очаква да чуе всяка дама независимо какво е теглото й, е че е най-красивата, най-фината и неповторима жена на света. Мъжете се страхуват да отговорят както положително така и отрицателно на този въпрос. В първия случай рискуват да наранят половинката си със своята откровеност, а във втория – да излъжат.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКолко пари останаха след снощното запиване с приятели?
Това пита гаджето или съпругата, а мъжът си мисли „аз всъщност не знам къде точно съм запилял портфейла си”. Въпросът наистина е болезнен, а отговорът, произнесен на глас - още повече.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosХаресва ли ти новата ми рокля?
Купили сте си прекрасна рокля за чудесен повод. Поне според приятелката, с която я избирахте. Мъжкото мнение обаче е най-важно. Затова питате половинката, а тя се страхува да отговори – първият сценарий гласи, че роклята е прекалено бабешка, а вторият – че е прекалено разголена. Няма угодия – няма и отговор.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПо колко чашки изпихте с колегите снощи?
Е, как по колко? Такива неща питат ли се изобщо? Страх, не страх, мъжете много често не могат да отговорят на този въпрос, защото просто не си спомнят. Така че не им го задавайте!

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosМило, ще измиеш ли чиниите?
Мъжкият отговор винаги би бил – не. Ама, нали ни обичат и се страхуват да го кажат на глас, та в повечето случаи се правят, че не са чули въпроса, докато стане време сами да си измием чиниите.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСкъпи, да поканим ли майка ми на вечеря в петък?
Ей, този въпрос можете да задавате на гаджето/ съпруга си винаги, когато искате да го изкарате извън кожата му. В други случаи просто избягвайте да питате подобно нещо.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКолко ме обичаш?
Първо мъжете биха се зачудили в какви мерни единици да премерят любовта си към вас – в сантиметри ли ще е по-удачно или в квадратни метри, може пък и в кубични, а защо не в промили или градуси? Обичайният отговор е много, или от небето до земята, или толкова колкото ръцете ми не могат да покажат. А какво става, когато той не ви обича толкова много?