Tinder - известното приложение за запознанства, добавя паник бутон и други функциoналности за безопасност към приложението за запознанства. Те ще включват спешна помощ, проследяване на местоположението и проверка на достоверносста на снимките. Tinder ще предложи функциите първо в САЩ, от 28 януари. Засега не е ясно кога те ще бъдат достъпни в световен мащаб.

Noonlight e името на онлайн услугaта за реагиране при извънредни ситуации, която Tinder ще използва. Технологията ще позволява на потребителите да предупреждават спешните служби при опасност и да изпращат точни данни за местоположението.

Преди да се срещнат с някого, потребителите ще могат да записват информация за човека и на коя дата ще бъде срещата. Ако възникне проблем, могат да натиснат паник бутона и спешните служби ще бъдат известени с подробности, относно данните за местоположението, информация за човека и др.

Снимка: tinder.com

Друга нова функция ще потвърждава истинността на снимките, които се публикуват в приложението. Това ще помага на потребителите да научават, когато някой използва фалшива самоличност онлайн. За целта ще се използва изкуствен интелект, който ще проверява снимките. При вход, потребителите ще бъдат помолени да потвърждават самоличността си, като си направят селфи в реално време. Тази снимка ще бъде сравнявана с вече качените за удостоверяване на идентичност. 

Снимка: tinder.com

„Всеки ден милиони наши членове ни се доверяват да ги представяме на нови хора и ние сме посветени на изграждането на иновативни функции за безопасност, задвижвани от най-добрите технологии“, каза Ели Сейдман, изпълнителен директор на Tinder. Фирмите за запознанства и други онлайн платформи често са критикувани, че не правят достатъчно, за да защитят своите потребители.

През 2018 г. полицията в Обединеното кралство заяви, че броят на регистрираните сексуални престъпления, свързани с онлайн сайтове и приложения за запознанства, се е увеличил почти двойно, в сравнение с 2014 г.

Снимка: tinder.com

  • Очертаните с тъмен молив устни отново стават актуални
  • 8 неща в дома ви, от които да се отървете през 2020-а
  • 10 бижута с барокови перли, които ще са модерни през 2020 г.
  • 8 тенденции в интериора, които ще се превърнат в нещо голямо през 2020-а
  • Плетива, обеци халки и кожа – всичко, което ще бъде модерно през 2020-а
  • Певицата Селест е коронована за "Звукът на 2020"
  • 20 албума, които очакваме с нетърпение през 2020 г.
  • Етичното веганство е философско убеждение и трябва да бъде защитено от закона
  • От маникюр с кристали до млечно омбре - всички тенденции за ноктите през 2020 г.
  • Идеи за новата ти визия: 3 големи тенденции в цвета на косата през 2020-а