Всички цветове в косите, които изминалата 2019 година ни поднесе, като тъмношоколадово, прегорял карамел, канелени нотки, тъмно лате и куркума ще си отиват и с новата 2020-а. Но пък винаги е добра идея да внесем свежи нотки във визията си. А какво ще бъде актуално през новата година? Почерпихме вдъхновение от известните, които винаги са диктували модата и стила.

Сиви коси
Две дами ни накараха да погледнем по различен начин на сивите коси. Това са новото гадже на Киану Рийвс – художничката Александра Грант и актрисата Сара Джесика Паркър. Александра е поддръжничка на естествения цвят на косата.

Нейната посивяла преди да навърши 20 години и от тогава е изпробвала всички възможни цветове, докато не се оказало, че става нетолерантна към токсините в боите. Днес тя е горда собственичка на естествено сиви коси.


Увереността, с които пък Сара Джесика Паркър носеше своите сиви коси през септември 2019 г. на разходка в Ню Йорк определено ни накара да се замислим за модата на естествено сивите коси.

И запомнете – сивата косата не означава, че една жена не се грижи за себе си, а че е направила определен избор – да бъде естествена и здрава и да следва природата. Ако сте решили да оставите природата да свърши своето, то трябва да знаете, че не сте сами. Вижте:

Цветен контраст
На противоположния край на сивите коси стоят Деми Ловато и Били Айлиш. Две дами от световния шоубизнес, които определено имат силно влияние върху тенденциите. Деми реши да експериментира с косата си, като боядисва връхчетата й в зелено, а след това и в червено.

Били Айлиш определено беше по-смела – тя боядиса корените си в неоновозелено и това се превърна в най-коментираната прическа през ноември миналата година.

Въпросът е колко сте смели, за да направите нещо подобно?

Смелост в червено
Една друга често обсъждана известна личност се осмели отново да боядиса косата си в червено. Последно Риана пробва този цвят през 2010 година, когато имиджът й не беше на лошо момиче. В средата на 2019-а Рири отново беше с червена коса и трябва да признаем, че много й отива.

Певицата Лизо също се превъплъти в ролята на огнена дама с червена коса, както и Лил Ким, която е известна с това, че често сменя външния си вид.