Александра Грант, художничката, чието име влезе в заглавията на много медии като приятелката на Киану Рийвс, цени естествената красота. Припомняме, че художничката е първата му известна приятелка след Дженифър Сийм, която загина трагично в автомобилна катастрофа през 2001 г., по-малко от четири месеца след мъртвороденото бебе на двойката.

46-годишната Грант сподели снимка в Instagram на заглавие от Newsweek, което гласи „Изследване сред почти 50 000 жени открива връзка между рака на гърдата, боите и химическите продукти за изправяне на коса.“

Тя обясни защо не е боядисала сивата си коса от години: „Косата ми посивя още преди да навърша 20 години... Боядисвах я във всички цветове, докато не станах нетолерантна към токсините в боите. Харесвам и подкрепям това, че всеки може да избира как иска да изглежда на различна възраст. Но щом жени умират заради стандартите за красота... тогава нека поговорим за тези стандарти за красота.“

Художничката е използвала термина „womxn“ за жени в поста си, което е форма, включваща транссексуални жени, както и такива с различен цвят на кожата, косата и т.н.  

Александра и Киану Рийвс са само приятели от дълги години. Сътрудничат си по проекти за книги от 2011 г., като тя ги илюстрира. Но отскоро Киану пожелал връзката им да бъде обявена и публично.

Александра Грант е художник и филантроп. Родена в Охайо и започва да се занимава с изкуство, след като завършва Swarthmore College през 1994 г.