Тенденцията в грима на устни в светъл цвят, очертани с констрастно тъмен молив, се завръща. Това диктуват както от модния подиум в Ню Йорк, така и козметичните линии и известните лица от музикалния бизнес. 

Ким Кардашиян явно е изпитвала носталгия по този тренд, защото го показа в колекцията си 90's MATTES KKW Beauty. С нея отдаде своеобразна почит на оригиналните супермодели, за които подчертаният силен контраст при устните беше запазена марка.

Във видеото "Even If It Hurts" - водещт сингъл от албума на колумбийско-канадската певица Tei Shi има около 45 секунди, когато тя се появява с напълно естествен грим и смело очертани устни. 30-годишната изпълнителка, която участва в пролетното шоу на Collina Strada, споделя, че моливът в бугундското червено на L'Oréal, който е използвала в клипа, е бил подобен на този, който често е вадела крадешком от чантата на майка си като малка. 

Същата естетика беше показана на пролетните модни шоута в Ню Йорк - очертания в сиво за Lou Dallas; мастилено черно в Gypsy Sport. 

Колкото повече нещата се променят, толкова повече остават същите - на това мнение е и топ гримьорът на МАС Марсело Гутиерез. Той обича да използва наситено розово и кафяво за очертаване на устните, което в миналото са използвали модели като Синди Крофорд и Линда Еванджелиста. Неговият съвет е да се очертае малко над естествената линия на устните. Така се предпазваме от ефекта на набраздяването. Важно е да се акцентира върху центъра на долната устна.

Бионсе също сподели своя снимка, на която акцентът на очертаните устни е силен.

Още преди да го пусне като част от своя собствена колекция, Кайли Дженър често показваше визия, в която устните й бяха констрастно очертани. Така контурирането категорично се премести от високите скули към устните.