След като доволно се позабавлявах с новите запознанства в Tinder, време е да обърна внимание и на те толкова забавната страна на това приложение. А това са опасностите.

И не говоря за риска да се влюбиш в някого и да е несподелено, а за реалните житейски заплахи, които биха могли коренно да променят нечий живот, и то не към по-добро. Потенциалните опасности, с които моят опит в Tinder ме срещна, бяха – наркотици и сводничество.

Можеш да си който си поискаш

Анонимността в Tinder дава голяма свобода да бъдеш какъвто поискаш. Снимките на усмихнати мъже и жени с красиво изглеждащи тела, разбира се, не винаги са реални. Зад нереалните снимки не седи и този човек, който демонстрира разбирането, по което въздишаш. Сродни души в Tinder? Забравете! Тук повечето диалози всъщност са игра, която се свежда до няколко изначално зададени начини за развитие – секс за една нощ, групов секс, размяна на партньори, среща с трети човек, представен като успешен, дрога. Ако някога сте се скандализирали от снимка на гол мъжки член, оказва се, че това е най-невинното от всичко. Най-смешното и жалкото е, че мъжете дори не разбират какво клише е това. Селфи по боксерки в огледалото? Момчета, сериозно?! Някаква разумна мисъл може ли да протече в главата ви? В главата казах!

Една от честите практики за развой на комуникацията в Tinder e пренасочване на разговора в друга социална мрежа, например Instagram. Акаунтите там обикновено са лични и следователно заключени. Може да проведете дълъг чат с човека отсреща и той пак да не приеме запитването ви за следване на акаунта. Не се учудвайте. Всъщност Instagram профилите са една малка рекламна витрина на завоеванията – голи партита, секс на плажа, всякакви човешки атрибути, изложени в цялата си натуралност и т.н. И това в никакъв случай не е изключение. За 10 дни в Tinder тази практика се повтори десетки пъти. Правят го най-вече чужденци, които живеят в България, гостуват тук, или имат бизнес и често са на посещения.

"Пробвала ли си с двама мъже?"

Директните въпроси нямат нужда от специална подготовка, те просто биват изстрелвани. Често не са флирт, нито проверка на смелостта, а прелюдия към нещо по-голямо. Ако приемете, че това е специално отношение към вас, защото сте красива или демонстрирате страхотно чувство за хумор – помислете пак. Това може да е първата стъпка към нещо наистина опасно.

Подвеждащите думи галят егото и съществува голям риск млади момичета да се оплетат в тях като муха в паяжина - осъзнаваш, че е страшно, но ти е някак меко и приятно.Да опитам нещо ново!, „Кога да пробвам, ако не сега“... Въпросът е, че лустросаният мъж, който се представя за италианец, например, може всъщност съвсем скоро да бъде мъжът, който ви е изнасилил, който забожда в ръката ви игла на спринцовка, пълна с наркотици. А като казах наркотици...

"Снощи взех страшна кока!"

Темата за чаша вино бързо се превръща в разговор за марихуана. От марихуаната се качваме на следващото стъпало, където, някак съвсем естествено, ни чака малко кокаин. Поканата да опитаме заедно не закъснява. Ако има нещо друго, което да ме отблъсне у човек толкова, колкото липсата на достойнство и коректност, то това е използването на наркотици. Сякаш не се сещам за по-голяма слабост и липса на самоуважение. Във времето на супер храни, милион и една разновидности на спорт и други активности, както и на разум, успял да достигне до появата на какви ли не технологични развития, забавлението или спокойствието ти да зависят от едно скъпо прахче ми се струва страхотна деволюция.

Tinder е голям и опасности дебнат отвсякъде! Не позволявайте самотата, разочарованието, любовната мъка или желанието за разнообразие да ви подтикнат към действия, за които после ще съжалявате. Нека следваме сърцето си, без да забравяме, че около две педи над него има и друг орган, в който трябва да се вслушваме. Не е толкова красив, отпечатан на тениски или чаши за кафе, защото обикновено има много гънки. Но върши страхотна работа!