Да си в Tinder, защото търсиш добри приятели, е като да си в PornHub,  за да гледаш бельо. Това е едно от най-популярните приложения за запознанства в света, с над 20 милиона потребители. Истината е, че макар замислен като приложение за срещи, Tinder се утвърди като виртуално място, в което самотни души търсят самотни тела, за да правят флип-фльоп, докато са потни. Ако искате нещо платонично, идете в Patook. Това също е мобилно приложение за запознанства, но само за платонични връзки, тъй като улавя и блокира съобщенията със сексуален характер. 

И все пак... изключения винаги има. Три мои приятелки откриха мъжа, с когото са в момента, именно в Tinder. И мъжете се оказаха добри – един предприемчив, един с чувство за хумор и един, който скоро ще стане татко. И приятел откри жена там, но засега са на етап „Не знам дали ми се пикае, или ми се прави секс с теб“. Самотата била по-опасна от цигарите и затлъстяването. Стъпвайки върху това твърдение, тиндърци смело отмятат, съвпадат и разговарят един с друг. Гмурнах се и аз в тълпата една вечер, за да...

Психопатско място

Tinder е най-психопатското виртуално място, на което съм попадала! Самото конструиране на приложението - направено е така, че да сервира само снимка с кратко инфо, е като пороите от дъжд с гръмотевици, които се изливат напоследък, задръстват де що има новоремонтирани улици и образуват венециански канали по средата на Котел. It’s raining man! Буквално. В Tinder буквално може да преядеш с мъже и жени! Сигурна съм, че там има соросоиди, друиди, феи, викинги, спартанци, модели на D&G, фермери, владетели на морета, покорители на java, претърпели лоботомия и вазектомия, а също и... акащи. Да наистина видях снимка на мъж, който ака и му подават тоалетна хартия в кадър.  

Другото ляво

Tinder е измислен, за да се научат жените най-после да различават ляво и дясно. Ако плъзнеш снимката надясно, значи харесваш човека, ако е наляво – не го. Отне ми известно време, докато разбера това, чудейки се защо мъже, снимали се с безумно изглеждащи пуловерчета в пробна и 20-годишни пишлемета, ми пишат. Е, това е редът – сърце за симпатичните, звездичка за много симпатичните и бЕгай у лево за всичко останало.

Не е пръстът на съдбата, а алгоритъм

Tinder не е кристалното кълбо на маг Светлина, нито ведическа книга с молитви за благоденствие за бъдещата любов. Не провидението ви среща с Мистър Перфектен, а елементарен алгоритъм, който подрежда коефициентите в полза на потребителя, според зададените предварително критерии. Никой не го интересува кое училище сте завършили и дали очите ви са зелени на кафяви точки? Ако през 1819 той й е напивал водата, през 2019 идеалната половинка я открива... алгоритъм.  

Мъжете никога не свършват!

Дори да стигнете до съобщението There is no one new around you, няма нищо страшно. Нови мъже има, имало е и ще продължи да има. След кратко рефрешване, Tinder отново ми сервира свежо месо, тестостерон и... правописни грешки. Ако искате да стане по-бързо, може да промените настройките в профила си – локация, пол, години или друго. По новозададеното, ще получите и нови предложения с мъже.



3 изречения, четвъртото е покана за секс или чай

Ако следвах бързината, с която се случват нещата в Tindеr и в реалния си живот, някой трябваше да е разкъсал химена ми още на 4 годинки. Три изречения, а четвъртото вече беше покана за секс! Може би само Ивет Лалова и скоростта, с която човек на диета стига до пържена филия със сирене, са по-бързи от предложенията за секс в Tindеr. И всъщност няма лошо. Хората са откровени. Искат секс - говорят за секс - правят секс. Щото другото предложение беше за... чай. И... пиииич, сериозно ли? Чай!? При толкова джин и розе за пиене това лято?!


Симеон 38 ми е на повторка

Макар усилено да не харесвах един Симеончо, снимката му ми беше предложена поне 7 пъти. 7 пъти не го харесах! Упорит, бе! Всъщност някои хора си плащат, за да се предлага профилът им по-често с цел достигане до повече потенциални половинки за 69 или любов до гроб.

Какво правя тука, бе, боже, бе?!

Един приятел, един колега и един бивш съученик – това е най-хубавото, на което попаднах в Tinder. Реални хора, с които животът ме е срещнал по някакъв начин. Значи ли това, че съдбата е по-добра в програмирането от Шон Рад, създателя на Tinder? Не знам... 
7 дена в цъкане из Tinder. И като се замисля колко реване можех да изям през това време!