2020 г. се очертава да бъде особено вълнуваща, що се касае до маникюра - от свежи модели,  към стари и любими до напълно нови идеи. Ето кои са най-добрите и смели тенденции за ноктите, които очакваме да видим през 2020 г. 

1. Звезен блясък

Луната и звезди през погледа на Vanity Projects на N.Y.C.

 

 

2. Нюанси на синьото

Класическо синьо е цветът на годината на Pantone 2020, затова вариациите му ще избухнат в истинската си пищност по ноктите. Като това кобалтово например. 

 

Известната маникюристка на звездите Еlle показа вариант с по-дълбоко и наситено синьо. За хора, които харесват по-мистичната визия. 

3. Френски маникюр с много тънка луна
Модел, показан на Седмица на модата в Ню Йорк през септември 2019 г. Показва тенденция за пролетта на 2020 г. на нокътната плочка има само традиционната за френския маникюр бяла линия, която обаче е супер фина. Така се придава допълнително оптическо удължаване, което го прави особено подходящ за къси нокти. Том Бачик, екстраординарният артист на ноктите, прави френския маникюр още по-шик, благодарение на двойна линия в контрастиращо черно и бело.

4. Млечно омбре
Омбрето не е само техника за коса. При ноктите тази тенденция ще е особено актуална през 2020. Чист лак за нокти, нотка на блясък и смесване. 

5. И малко цвят...
Добавянето на малко цвят към обрето като приятен финал го прави съвсем различен. промяната е малка, но крайният резултат е наличен. Този вариант е с лавандула. 

6. Нокти с градиенти

Изберете пет нюанса от едно цветово семейство и поставете на всеки пръст. Получава се много приятен ефект. Бетина Голдщайн го прави в нежни, млечни нюанси.

7. Флорални мотиви

Нокти като част от джунглата, неонови цветове или златни релефни елементи под формата на листа, стръкчета и цветчета. 

8. Дълги акрилни нокти

Дългите нокти се връщат с пълна сила. Нокътната плочка предполага площ за много дизайнерски елементи, но дори и в неутрални цветове те ще изглеждат страхотно. Шоуто за пролет 2020 на Оскар де ла Рента включваше прасковени акрили, с любезното съдействие на художничката за нокти Miss Pop.

9. Маникюр с кристали

Маникюрите с вградени малки кристали на всяка нокътна плочка ще са блестящият хитна годината. Върху самия нокът се полага парченце камък в различна форма. Ако блясъкът ви е в повече, може да вградите кристала само върху един нокът, за да бъде като акцент.Вариант на този модел са обсипаните с малки камъчета пръсти до първа фаланга. Този модел ще е абсолютен хит за лятото, когато слънчевите лъчи ще придават още повече блясък на всяко камъче.

10. Пеперуди

Пеперудите са новите цветя. През 2020 тези фигури ще бъдат изключително актуални за ноктите във всякакви форми и цветове.