38-годишен асексуален мъж от Мериленд е баща на повече от две дузини деца, без никога през живота си да е правил секс.

Девственикът Дрю Соленбергер е плодовит донор на сперма от 16 години, което е довело до 25 успешни бременности на жени в цяла Америка.

Софтуерният инженер осъзнава, че е аромантичен, което означава, че изпитва малко или никакво романтично влечение към двата пола, на около 22-годишна възраст.По ирония на съдбата обаче той винаги е искал да стане баща още от тийнейджърските си години.

Любовта му към децата започва, когато по-голямата му сестра забременява на 18 и той в продължение на години помага за отглеждане на племенника си.„Осъзнах, че наистина обичам децата“, казва той пред DailyMail.com. Това го подтикнало да започне да работи като доброволец с деца.

"Единственото ми истинско оплакване беше, че доброволчеството, беше по-скоро краткосрочно. Беше забавно, но не бях сигурен, че ще има дългосрочно въздействие - децата нямаше да ме запомнят.“

Това го накарало да се замисли, че иска да стане баща. Това обаче го изправя пред реалността – асексуалността му пречи да се сближи с някого.

"Просто никога не съм се срещал с някого, никога не съм искал, никога не съм срещал някого, от когото да се интересувам отдалеч, което ме устройва, но това означаваше, че няма да имам нуклеарно семейство, няма да мога да бъда традиционен баща.“

Мъжът от Мериленд обмислял възможността да бъде приемен родител или да заплати на сурогатна майка, но последното не било опция, тъй като преди това бил решил да дарява всичките си пари за благотворителност.

"Бих могъл, но няма да го направя. Това са няколко живота, които биха могли да бъдат спасени с тези пари.“

След това попада на Known Donor Registry, уебсайт, който свързва алтернативни семейства и безплодни двойки с донори на сперма, а също така се присъединява към групата Sperm Donation USA във Facebook.

Сега той поддържа редовен контакт с осем от децата, за чието зачеване е помогнал, като се вижда с тях приблизително веднъж месечно, за да прекарва време в домовете им или да отиде на плаж с тях
"Първоначално исках да имам много контакти с децата. По редица причини се отказах от това.“


Снимка: Facebook/Getty


Дрю казва, че мотивацията му за донорство се е променила "изцяло" - от "донорство, защото исках да имам деца, с които да имам връзка, до донорство, защото жените се нуждаеха от по-отдадени донори".

 


От децата, които му е позволено да вижда, най-голямото е на девет години, а най-малкото е на година и половина.

"Почти всички деца ме наричат чичо, с изключение на двете, които ме наричат кръстник, което на практика е същата връзка под друго име".

По закон Соленбергер е настойник на децата в 2 семейства в случай, че и двамата родители умрат.

А е ето и на какво иска да научи децата си – „златно правило“, което той следва:

"На всеки трябва да бъде позволено да прави всичко, което го прави щастлив, стига да не наранява някого. Дори и да ви се струва странно или чудновато!“Соленбергер има и канал в YouTube, в който дава съвети на хора, желаещи да имат деца чрез донорство на сперма.