Блогърът Линда Фрут и нейната приятелка Мади посрещнаха син Арло във вторник. Историята е доста по-сложна и заплетена обаче, но най-важното е, че всички са щастливи.

„Мади ме събуди в 3:30 сутринта със съобщението, че май са й изтекли водите. Набързо се оправихме и отидохме в болницата. Съвсем скоро посрещнахме прекрасния ни син Арло. Бях благодарна, че той се роди и Мади се чувства добре. Очите ми бяха пълни със сълзи, от любов, радост и облекчение“, заявява за People Линда.

Останалите членове на семейството също са щастливи да посрещнат най-новото попълнения в дома им. Това са бившият съпруг на Линда – Крис, и техните двама сина – Елиът и Оуен, които са „развълнувани и нямат търпение да видят бебето“.

33-годишната блогърка Линда Фрут и 37-годишният Крис Хаертинг се женят през 2016 г. Запознали се в бара, в който Линда работела, станали най-добри приятели, след това гаджета и съпрузи. Имат и две деца, които в момента са на 3 и 5 години. Физическата връзка била проблем за Линда, която споделя, че интимността „се чувстваше като задължение или нещо подобно".

Когато децата им тръгнали на детска градина, младата майка имала време да си поеме дъх и да помисли върху живота си. Тогава тя попада на "лесбийския TikTok", където с изненада открива, че е привлечена от съдържанието на платформата.

След дълги размисли Линда решава да се разкрие пред съпруга си. "Никой човек не трябва да изкара толкова дълго време, без да иска да бъде целуван или докосван", казва тя. "Исках и той да получи това, което заслужава."


"Обичах семейството ни и не исках нищо да се променя", обяснява тя, спомняйки си как плакала неудържимо, докато съобщавала новината на Крис. За щастие, той приел откровението на Линда с разбиране.

"Израснал съм сред гейове и лесбийки. Родителите ми имаха много приятели, които се бяха разкрили в края на живота си", казва Крис. "Всичко придоби смисъл."

Двойката, която все още е в процес на развод, естествено решава да прекрати романтичното си партньорство. Но след това "започнахме да се питаме... добре, а какво правим сега? Да се разведем ли? Да разделим ли имуществото си? Да разделим ли децата си? ... Това правят всички, нали?", спомня си Крис за този ключов момент.

Тъй като двамата остават близки след решението за развод, а и се радват на двете си деца, те избират да останат в дома си след раздялата през август 2021 г.

"Обичаме да се събуждаме с децата си сутрин и да се грижим за тях заедно", споделя Крис за споделеното родителство.

Докато продължават да живеят под един покрив, те започват да се срещат с други хора. Първи започнал Крис, докато на Линда и отнема известно време да се адаптира. Тогава тя изтеглила приложение за запознанства с лесбийки.

"В никакъв случай не съм искала да срещна някого и да се влюбя до уши в него".

Но тя се влюбва. След като първата ѝ среща с жена се провалила поради липса на химия, тя си уредила среща с Мади, 36-годишна медицинска сестра.

Чувствата на двете бързо прерастват в нещо сериозно. Те не се променят и когато Мади разбира за нетрадиционната семейна конфигурация, в която се намира Линда.

Още на втората им среща Мади пък споделя с Линда, че отдавна мечтае да стане майка и търси донор на сперма. Само няколко месеца по-късно двете жени питат Крис дали би искал да стане такъв. Той се съгласява, но е откровен, че не иска да бъде „тих донор“, защото възнамерявал да отглежда детето като негов баща.

След пет опита Мади забременява и родителското трио, което вече живее заедно, започва да се подготвя за новия си начин на живот.

Що се отнася до обяснението за новия им начин на живот на двамата им синове, Линда казва, че по-големият ѝ син нямал нищо против това, че "мама и татко не делят едно легло".

"Някои хора имат само един родител, който ги обича. Някои имат двама. Но ние сме късметлии, че сме трима родители, които са тук, за да те пазят", спомня си блогърката какво обяснява на по-големия си син.