Принцеса Кейт и принц Уилям по традиция отбелязаха рождения ден на принцеса Шарлот с нейна портретна снимка. Второто дете на принцесата и принцът на Уелс вече е на 8 и по-всичко личи, че е пораснала. Снимката е направена от принцесата на Уелс - още една традиция, която беше спазена, знаейки, че Кейт е запалена по фотографията.


Фотосът е направен в градините на замъка Уиндзор през уикенда. На него Шарлот се е облегнала на бял ратанов стол, облечена е с бяла рокля на цветя и се е усмихнала широко – точно както приляга на една щастлива принцеса.


Шарлот се роди на 2 май 2015 г. в 8:34 ч. в частното крило „Линго“ на болница „Сейнт Мери“ в Лондон, където се родиха и другите 2 деца на Кейт и Уилям.

 



Няколко дни след това името й беше съобщено на широката общественост – Шарлот Елизабет Даяна, като второто й име бе избрано в чест на прабаба й – кралица Елизабет Втора, а третото – на баба й – принцеса Даяна.

През уикенда Кейт и Уилям отпразнуваха 12 години от брака си със снимка на велосипеди.

Дворецът отбелязва рождения ден на принцесата само няколко дни преди историческата коронация на крал Чарлз Трети и съпругата му кралица Камила, която ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство.

Очаква се принцесата да вземе участие в церемонията заедно с братята си принц Джордж и принц Луи. Според "Таймс" Шарлот и Луи ще придружат Джордж и краля и кралицата-консорт Камила, когато напуснат абатството след службата.

Вижте как Уилям и Кейт изпращат Шарлот и Джордж на първия им учебен ден: