Любов, а след това раздяла - това е общото между всички двойки, за които ще ви разкажем. Но не само! След раздялата те успяват да запазят добри отношения и да останат приятели. 

Вижте кои български двойки не делиха хладилника, апартамента и колата при раздялата, а запазиха цивилизовани отношения помежду си. 

АЛЕКС БОГДАНСКА И ДАНИЕЛ ПЕТКАНОВ

Семейният живот на Александра Богданска и Даниел Петканов продължава 5 години.

Двамата се запознават пред УНСС – университетът, в който учат и двамата. Случва се, докато Дани взима интервю. Няколко години са само гаджета и категорично са против брака. С времето обаче Алекс осъзнава, че именно Даниел е нейният мъж, от него иска да има деца и с него да бъде завинаги.

Малко по-късно любовта им дава и резултат. Александра си прави тест за бременност, който се оказва отрицателен, но след това отива на гинекологичен преглед, където й казват хубавата новина. В началото на  2019 г. Алекс и Дани станаха родители за своя син – Габриел. И като известни инфлуенсъри, направиха профил в Инстаграм и на него. Към момента той има 100 000 последователи. 

Двамата са на върха на кариерата си, забавляват се, пътуват и отглеждат сина си. Дори оперираха заедно носовете си.

Връзката им има своите спадове и двамата дори разказват за помощта, която са потърсили в социалните мрежи. Докато не идва май, 2022  г.

"В един момент той просто ми каза - "Повече не мога, пределът ми е достигнат и искам да се разведем". 

Брачните им отношения стигат своя край и двамата решават да се разделят.

"Няма трети човек – нито от моя страна, нито от негова страна", категорична е Алекс.  

Във видео в своя инстаграм профил Дани обяснява, че все още обича Алекс, и то много. Не само като майка на детето му, но и като жена. "Просто не можех да продължа да живея с нея при тези обстоятелства. Човек трябва да направи компромис."

„Горях в тази любов и изведнъж някой ме попари!“ - е отговорът на Алекс.

 Към днешна дата отношенията на бившата двойка са добри. За Габриел са установили така нареченото споделено родителство – една седмица Габриел е при майка си и след това една при баща си. Тримата заедно ходят и на почивка, с което предизвикаха подозрения дали не са се събрали отново. 

Макар през февруари 2022 г. да обявиха, че ще се развеждат, двамата почиваха заедно в Тайланд през януари 2023.

Какво ще се случи с техните отношения - само времето ще покаже. 

Следващата двойка има 2 деца, но след раздялата се появява и трето. 

ГЕРГАНА ГУНЧЕВА И ПЕТЪР БАКЪРДЖИЕВ 

"Мис България" от 2004 г. Гергана Гунчева и спортният журналист на bTV Петър Бакърджиев имат 10-годишна връзка, от която им се раждат двама синове.

Преди официално да се разделят, двамата правят опити в продължение на 2 години да запазят отношенията си.

След раздялата отглеждат децата си заедно. А след любовта им остава приятелство.

Че раздялата им е била трудна признава и Петър Бакърджиев. Но това е бил и най-добрият избор в житейската ситуация, пред която той и Гери са били изправени.

Днес Гергана и Петър са в прекрасни отношения и отглеждат децата си заедно. 

"Много го обичам като баща на моите деца, като мой приятел" - споделя Гери в предаването "Търси се". Не иска обаче да затлачва емоциите си. 

Двамата са и колеги в спортната редакция на bTV. Наскоро спортният журналист стана баща отново - връзката и новата жена до себе си пази в тайна. 

Следващата двойка дълго крие връзката си, но появата на сина им е повод любовта им да излезе на светло.

Макар да са разделени, отглеждат един прекрасен син, и се забавляват много. 

ДИЛЯНА ПОПОВА И АСЕН БЛАТЕЧКИ

Любовният роман на Диляна и Асен започва по време на снимките на сериала "Стъклен дом". Двамата не успяват да прикрият за дълго връзката си. Диляна забременява, което кара актьора да напусне жена си – Катерина Горанова, с която има дъщеря. 

Блатечки споделя, че с Диляна са се разделяли 3-4 пъти, след което са се събирали отново

„Веднъж като се счупи една стомна, после и да лепиш... Не сме заедно с Диляна, но както казах отношенията ни са чудесни”.

Снимка: bTV

През септември 2022 г. Борил – синът на Диляна и Асен, празнува 8-ия си рожден ден в Австрия, и по-точно в увеселителният парк „Пратер“. На празника и двамата му родители са с него. 

По адрес на артистичната двойка във времето беше изписано и изговорено много. Времето ги събра за клипа на обща песен по истинска история, а като родители двамата често се срещат, за да разговарят за Борил.