Две жени от щата Мичиган, САЩ, които се женят, влизат в заглавията на вестниците не само заради голямата възрастова разлика помежду си, но и заради факта, че едната е била учител на другата през далечната 2004 г.

32-годишната Моника Фостър и 57-годишната Мишел Фостър се женят и се вричат във вярност една на друга. Научават се да не обръщат внимание на хорското мнение, но твърдят, че все още обществото гледа на тях с неодобрение.

 

 

 

"Хората постоянно питат: "Това майка ти ли е?" или дори: "Това баба ти ли е?" - казва Моника, която е шофьор на автобус.

 

 

 

"Научихме се да се смеем или да ги отминаваме, но ако ме видите да я целувам, защо ще ме питате дали е майка ми?", добавя 32-годишната американка.

Макар да подчертава, че когато е била 13-годишна, те "очевидно не са имали никаква романтична връзка", тя е била "добра ученичка" и признава, че дори е била "любимка на учителката".

Когато през 2020 г. 56-годишната Мишел Фостър, която преподава на Моника през 2004 г., когато тя е в ранна тийнейджърска възраст, получава съобщение във Facebook от бившата си ученичка, тя е изненадана, но двете се сближават по време на обяд и бързо стават близки приятели.

 

До август 2021 г. поддържат платонични отношения, като и двете по това време преминават през трудни периоди от живота си.

През май следващата година те прекратяват предишните си връзки - Мишел подава молба за развод - за да могат да бъдат заедно. Няколко месеца по-късно те вече са сгодени.

 

 

"Докато се сближавахме, се притеснявах за разликата във възрастта и за начина, по който се случиха нещата, но трябваше да оставя всичко това настрана", казва Мишел.

Двете се венчават на 17 юни 2023 г. и описват сватбата си на плажа в Сътън Бей като "перфектния ден".

„Да намериш някой, с когото можеш да се свържеш и да бъдеш уязвим, това е да се чувстваш в безопасност“, добавя Моника за връзката си с по-възрастната с 25 години бивша нейна учителка.

 

"Сватбеният ни ден беше толкова важен за мен - не ме интересува какво мислят хората, защото те не живеят моя живот, а аз", споделя още Моника pred New York Post.

И двете дами имат деца от предишните си бракове.

Вижте историята на една двойка, която е заедно от 60 години: