Когато хората казват, че са близки с майките си и правят всичко заедно с тях, то едва ли им е хрумвало, че е възможно майка и дъщеря да са в очакване на бебе по едно и също време.

Точно това се случва с Ребека Фишър и майка й Джейн Тейлър, които днес са съответно на 28 и 49 години.

Ребека забременява за първи път, когато е на 19 години. Тогава се притеснявала да сподели с майка си, но по-голямата изненада всъщност предстояла.

След като събрала смелост да каже на майка си, че очаква бебе, с изумление открила, че и Джейн е бременна. Двете никога не са планували да направят подобно нещо заедно:

"Бременността по едно и също време беше напълно случайна“, заявява Ребека, а майка й казва през смях:

"Трябва да кажа на баба ти, че скоро отново ще стане баба. И прабаба.“

За щастие, бабата и дядото на Ребека приели бебешките новини много добре, което не се отнасяло за непознати, които не одобрявали едновременната бременност на майка и дъщеря. Двете споделят обаче, че това не им попречило и дори ги сближило още повече.

Ребека и Джейн живеят на половин километър разстояние една от друга и дори могат да виждат домовете си през прозореца.

Снимка: Facebook/Instagram

Само 17 дни е разликата между брата на Ребека и нейната дъщеричка, които на практика са вуйчо и племенница.

„Родихме бебетата си с разлика от малко повече от 2 седмици. С напредването на възрастта станахме по-близки, но ние имахме близки отношения още от времето, когато бях малка", казва Ребека, която сега има три деца, които са на осем, пет и три години.

За майката на Ребека бебето е пето, така че когато дъщеря й започнала да споделя какво я боли по време на бременността, тя я успокоявала, че всичко, което чувства в момента, е нормално. След раждането двете продължават да се подкрепят, като си помагат в отглеждането на вуйчо и племенничка, които са на една и съща възраст.