Елена Петрелийска от първия сезон на кулинарното шоу MasterChef получи годежен пръстен от приятеля си Николай Красимиров.

„С Ники всъщност имахме две запознанства“ – сподели Елена пред LadyZone.bg.

Снимка: Личен архив

Малко след края на MasterChef тя е на кулинарно събитие и решава да си ходи, когато нейна приятелка я запознава с един от готвачите на вечерта.

„Казах му, че искам да се видя с едни познати, след което ще се върна, но си тръгнах. Няколко години по-късно ме поканиха за ководещ на кулинарно предаване и се оказа, че другият водещ е Ники. Запознахме се отново, а след време коментирахме, че и двамата сме се сетили кой кой е, но гузно премълчахме първото запознанство“ – разказва Ели.

Снимка: Личен архив

С Ники са двойка от 4 години, като той е човекът, който помни важните дати в техния романс. По повод годишнината им Николай кани Ели на вечеря в Мелник и там я изненадва с годежния пръстен, който е купен от Дъблин преди цели 7 месеца!

Снимка: Личен архив

Впечатляващо търпение, което показва колко много е държал той да направи предложението точно на годишнината.

Вечерята е в Мелник, защото през цялото лято двамата работят в семейния хотел в близкото село Огняново. През останалите сезони Ники е консултант на други ресторанти, като наема персонал и ги обучава. Всеки уикенд двамата са в Огняново, за да помагат в хотела, така че често са на път.

С племенника на Ели - Александър, който не одобрява годежа, защото ревнува
Снимка: Личен архив

Двойката планира да сключи брак в София през пролетта на 2023 г., а няколко месеца по-късно да има второ парти „само за младите“ на гръцкия остров Миконос.

От една година Елена Петрелийска води предаването за веган и вегетарианска кухня “Лекият път към вкуса” по телевизия Soul&Pepper.

Снимка: Личен архив

Само преди десетина дни тя гостува в „Преди обед“ по bTV. Вижте участието й тук: