Моделът Джери Хол е била "с разбито сърце", след като медийният магнат Рупърт Мърдок й е съобщил по имейл, че бракът им е приключил, пише The ​​Mail+.

Изданието съобщава още, че 66-годишната Хол е очаквала 91-годишния Мърдок да се присъедини към нея във Великобритания, когато е получила имейл от председателя и главен изпълнителен директор на News Corp.

Снимка: Getty Images

В имейла се казвало, че шестгодишният им брак е приключил и оттук-нататък тя трябва да общува с него само чрез адвокатите му, съобщава медията, цитирайки вътрешни източници.

„Все още го обичам. Съсипана съм“, е казала Хол пред свой приятел според The ​​Mail+.

Източникът казва пред The ​​Mail+, че Хол е „наистина съсипан“ от случилото се и за нея „всичко е било гръм от ясно небе“.

„На единия ден те правеха планове да бъдат заедно през лятото в Лондон, а след това дойде това съобщение, което я инструктираше да се свързва с него само чрез адвокатите му“, допълва източникът.

Снимка: Getty Images

Източници на Mail+ казват, че двойката е била изправена пред трудности в брака си по време на пандемията. Хол е поела ролята на "бариера", за да защити от заразяване с COVID-19 възрастния си съпруг, който притежава медии като "Фокс Нюз" и "Уолстрийт Джърнъл", съобщава вестникът.

Хол смята, че семейството му е възприело това като тя се опитва да прекъсне контакта им със съпруга си, според The ​​Mail+. Сега тя обвинява децата на Мърдок за „развалянето“ на брака им, според The ​​Mail+.

Снимка: Getty Images

Вестникът също така съобщи, че по-рано тази година е имало дискусии с Хол и семейство Мърдок за това какви пари ще получи тя, когато Мърдок почине. Състоянието му се изчислява на около 18 млрд. долара. Източник казва пред The Mail+, че някои членове на семейството са притеснени, че не е необходимо да се правят допълнителни разпоредби за Хол по отношение на завещанието му.

Въпреки че според съобщенията Мърдок е обявил, че бракът им е приключил, Хол е била тази, която е инициирала развода. Според информация на "Ройтерс" миналия петък Хол е подала молба за развод с Мърдок, цитирайки "непреодолими различия". Тя е поискала неуточнена съпружеска издръжка и адвокатски хонорари от Мърдок, се казва в заявлението в калифорнийския съд.