Дъщерята на д-р Неделя Щонова навърши 19 години, а майка й написа най-трогателните думи по този повод. Водещата на "Светът на здравето" е завладяваща не само в ефира и на сцената на Dancing Stars, но и с думите си. 

"Деветнадесет мига от пролетта.
Мило мое, най-свято!
Ти растеш пред очите ми и това ме изпълва с удивление, щастие, благодарност, радост, тъга и страх.
Страхувам се … какво ще направи с теб тоз вероломен, зъл, пълен с хаос свят, какво ще направи той … с вас … децата от твоето поколение.
Днес се случват толкова много неща … които ме плашат …
Страхувам се, как ти ще пътуваш по света … и в живота .. сама .. без нас … далече от мен, от моите защитни ръце, топлина и обятия.
Но децата … те имат свой собствен път … още от бебенца …
И аз … зная това.
И ти вярвам!"

Дъщерята на д-р Щонова носи интересно име - Лилия-Сапфира. Първото е на баба й, а второто - Сапфира, измисля съпругът на д-р Щонова. Поводът са очите на водещата на "Светът на здравето", които са с цвета на скъпоценния камък. 

В пожеланието си д-р Щонова завещава на дъщеря си две от най-ценните неща за живота на един човек. 

И завещавам ти моята смелост и трудолюбие.

Вярвам на твоя избор, на крилете ти!
Вярвам на ума ти!
Вярвам на съвестта ти!
Вярвам … че ще бъдеш Рицар на каузи честни!
ЧРД!
Мила Лили!
Бъди ни жива и здрава.
Обичам те, мила моя!

В края на май дъщерята на д-р Щонова се дипломира. Това беше още един повод чаровната лекарка да сподели своите силни емоции. 

От своя страна Лилия-Сапфира също много се гордее с майка си. Тя успя да я изненада по време на шоуто Dancing Stars, като неочаквано се прибра в България.

"Идеалът ми за жена е мама - мама е най-прекрасната мама, тя е лекар, тя е PhD, защити дисертация, автор и водещ в телевизията, писател, пианист, спортист, мотивационен лектор, винаги е добричка и успява да се справи с планини от задачи. Моята мама е малко извънземна, но понеже всеки ден я гушкам, знам, че е истинска." - сподели тя преди време в интервю.