Продукти:
6 броя пилешки гърди
черен пипер
сол
за пълнежа:
400 г спанак
200 г заквасена сметана
50 г сирене за мазане
1 яйце
сол
олио
Приготвяне:
Измийте спанака добре и го задушете с малко олио, докато омекне. Извадете и сложете в пасатор. Към омекналия зеленчук добавете сметаната, сиренето, яйцето и солта и пасирайте. Ако искате плънката да се усеща повече, може да не разбивате, а да разбъркате добре с вилица. Така ще остане на по-едри парчета.
Начукайте гърдите, така че да станат тънки и крехки. За да не изцапате, върху месото поставете фолио или найлоново пликче. Втрийте в месото сол и черен пипер, за да го овкусите. Не прекалявайте със солта, ако сиренето в плънката е по-солено.
Намажете плънката по цялата повърхност и завийте филето на руло. За да фиксирате краищата, забучете със счупени наполовина клечки за зъби. Запържете руладините в тиган с малко олио.
Може да гарнирате с печени чушки и патладжан на скара.
-
Джоан Колинс – една икона на 92: летен шик и нови филмови проекти (СНИМКИ)
-
Кървавата Луна - ето кога и как да наблюдавате пълното лунно затъмнение (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Ето коя е тазгодишната носителка на титлата „Мис Варна“ (СНИМКИ)
-
Лукс и доза ексцентричност - Роби Уилямс и новото суперимение за милиони (ВИДЕО)
-
Подготовка за градина и училище: силен имунитет преди първия учебен ден
-
Удобството е новата мода: как спортният стил се превърна в ежедневна визия?
-
От Comic Con до гората: П.Е.Ш.О. на Rexona превръща гейминга в екстремен спорт
-
Присъединяването към еврозоната: Какво трябва да знаят онлайн търговците?