Продукти:
6 броя пилешки гърди
черен пипер
сол
за пълнежа:
400 г спанак
200 г заквасена сметана
50 г сирене за мазане
1 яйце
сол
олио
Приготвяне:
Измийте спанака добре и го задушете с малко олио, докато омекне. Извадете и сложете в пасатор. Към омекналия зеленчук добавете сметаната, сиренето, яйцето и солта и пасирайте. Ако искате плънката да се усеща повече, може да не разбивате, а да разбъркате добре с вилица. Така ще остане на по-едри парчета.
Начукайте гърдите, така че да станат тънки и крехки. За да не изцапате, върху месото поставете фолио или найлоново пликче. Втрийте в месото сол и черен пипер, за да го овкусите. Не прекалявайте със солта, ако сиренето в плънката е по-солено.
Намажете плънката по цялата повърхност и завийте филето на руло. За да фиксирате краищата, забучете със счупени наполовина клечки за зъби. Запържете руладините в тиган с малко олио.
Може да гарнирате с печени чушки и патладжан на скара.
-
Празникът на Свети Николай и всички именици на 6 декември -
Джей Ло заличи Бен от тялото си: певицата прикри татуировката с нов символ (СНИМКИ) -
Как известните у нас украсиха за Коледа: От бюджетни идеи до луксозни играчки (СНИМКИ) -
Радо от "Ергенът: Любов в рая": Любовта е връзка между душите (ЛЕКСИКОН)
-
#steniskanabala изпраща своя юбилеен 12-и сезон с 99 000 лв дарения или 22 стипендии за студенти сираци за по-добро бъдеще -
Зимата и кожата: защо студеният сезон поставя кожната бариера на изпитание и как Mixa Cica Urea помага за възстановяването ѝ -
Над 26 тона храна за хора в нужда събра кампанията „Килограм доброта“ -
Klangkuenstler на EXE EPISODE XI: Създателят на OUTWORLD среща българската рейв енергия






