Продукти:
6 броя пилешки гърди
черен пипер
сол
за пълнежа:
400 г спанак
200 г заквасена сметана
50 г сирене за мазане
1 яйце
сол
олио
Приготвяне:
Измийте спанака добре и го задушете с малко олио, докато омекне. Извадете и сложете в пасатор. Към омекналия зеленчук добавете сметаната, сиренето, яйцето и солта и пасирайте. Ако искате плънката да се усеща повече, може да не разбивате, а да разбъркате добре с вилица. Така ще остане на по-едри парчета.
Начукайте гърдите, така че да станат тънки и крехки. За да не изцапате, върху месото поставете фолио или найлоново пликче. Втрийте в месото сол и черен пипер, за да го овкусите. Не прекалявайте със солта, ако сиренето в плънката е по-солено.
Намажете плънката по цялата повърхност и завийте филето на руло. За да фиксирате краищата, забучете със счупени наполовина клечки за зъби. Запържете руладините в тиган с малко олио.
Може да гарнирате с печени чушки и патладжан на скара.
-
Видове парници за разсад и как да изберем подходящия?
-
Отвори вратата към маркетинг магията с обучението Coca-Cola Academy 2025 Real Magic в SoftUni Digital
-
Финансовото възпитание не започва в училище – то започва у дома
-
А1 ще компенсира всички клиенти на мобилни услуги, независимо дали са изпитвали затруднения