Да бъдеш различен, ама много различен. Да си свободолюбив, бунтар и да правиш това, което искаш и ти носи радост и удовлетворение. И винаги с намигване, и с голяма усмивка. Мила Роберт е достойна дъщеря на майка си – Ваня Щерева, която също не се слива с масата. Но без заблуди – Мила не е мамино дете. Доказателство е, че дори с дебютния си албум „Еготрип”, който младата изпълнителка изстреля буквално преди дни, я изненада. Дали това е коледният подарък на Мила към меломаните, ще е възможна ли Коледата в тези смутни времена,къде и в какво вижда и усеща празничния дух,певицата споделя пред Ladyzone.bg с неподражаемия си език.

Снимка: личен архив

Мила, честит дебютен албум! Къде се целиш с музиката, която правиш и какво послание отправяш с нея?

Благодаря! Целя да ми е приятно, да я правя на първо място. Което е безотказно валидно. В текстовете си говоря за нещата от съществуването ни тук на тази земя, които ме вълнуват силно. Често ми казват, че погледът ми над нещата е ироничен и сигурно са прави, защото много обичам да намирам по нещо смешно във всичко, въпреки че понякога се набутвам жестоко сериозно в размисли. Надявам се, слушателят да се припознава в песните ми и да са му уютни за преодоляване на разни негови си неща. Може би целя още да надъхам някакви свежи и добри хора, да започнат да правят честна и различна музика в България (и не само тук, но да кажем, че тук има дефицит на креативност и честност). 

Случайно или нарочно албумът се появява дни преди Коледа? Това ли е твоят подарък за всички, които се кефят на музиката ти?

Абсолютно случайно. „Еготрип” се опитва да излезе от много отдавна, милия, а аз в родилни болки се мъча и ридая. Този албум е подарък за мен и моите приятели (някои от тях познавам от концерти, други само от социалните медии). Не е за Коледа... А, може би, като за финал на тази интересна 2020 г. Мъчно ми е, че албумът си нямаше тържество за посрещане, но ще си има рожден ден, живот и здраве! Има време за всичко.

На близките си какво ще подариш за празниците – фен ли си на пазаруването за Коледа?

Нищо няма да им подаря, защото няма да ги видя за първи път за 24 години. Не съм фен на никакво пазаруване, единственото готино нещо на Коледа е, че се събираш с близките си. Тази година ще е странна. Братовчед ми дори няма да се прибере от Англия. Плача, докато пиша. Винаги им подготвям малки сантиментални подаръчета. Когато успея да ги видя ще им подаря по един мой албум.

А ти обичаш ли да получаваш подаръци и какви?

Не се вълнувам, имам достатъчно много вещи. Съдбата, Господ, Вселената, или както му викате там, ми прави топ подаръци всекидневно, стига да имам очите да ги виждам. 

Снимка: личен архив

Суетиш ли се около коледните приготовления - готвиш ли, участваш ли в приготвянето на трапезата и какво предпочиташ да похапваш?

Правя само две неща: кадя квартирата си на Бъдни вечер. На Нова година пиша късметите за баницата. Всяка година!

В какво търсиш и намираш коледния дух, едва ли е в манджите?

Има приятно затишие. Обичам тишината. Но "коледен дух" нямам от дете, стоя със своя си дух по всяко време на годината. 

Снимка: личен архив

Имаш ли любима Коледа – разкажи личен спомен, който пазиш за тези празници?

Всяка Бъдни вечер със семейството ми е любима. Всяка Коледа се напиваме с близките ми приятели в Хамбара. Било пред блока в седми клас да хващам wifi на Коледа, единствен човек по улиците през нощта на Коледа, изневерявала съм и са ми по Коледа... Уютно е! Все хубави спомени...

Какво е твоето предложение за незабравима и луда Коледа?

В 4 часа сутринта на 25 декември, да намериш стар телевизор до кофа за боклук на „Славейков”, да го носиш до квартирата, която е на „Сточна гара”, за да го ползваш като нощно шкафче. True story (истинска история, б. а.).

Снимка: личен архив

С кое любимо твое парче ще поздравиш феновете си?

Финалното от албума „ЕГОТРИП” : „Все по-добре ще става”... Нека имаме здраве и чистота, всичко останало е суета. 

  • Виктория Георгиева е вегетарианка и предлага различно празнично ястие
  • Рецептата на Нели Хаджийска за цяло печено прасенце
  • Алекс Кръстева: На Коледа получих предложение за брак от съпруга ми
  • Ясни са победителите в конкурса "Магията на украсата"
  • "Златната" Християна Тодорова с курабийките на баба и вълшебна Коледа
  • Биляна Гавазова: Прегръщайте семействата си повече и по-силно от всякога!
  • Елена Яръмова: Коледа е любимият ми празник - топлина, уют, обич и вълшебство с цялото семейство
  • Веси Бонева и Яви: Най-хубавата Коледа е тази, която предстои, защото сами творим съдбата си
  • Гласувай за най-добра коледна украса!
  • Деси Стоянова: Елхата ни е украсена от средата нагоре