Сутиенът изпълнява важна роля в живота на жената. Повечето жени го носят всеки ден, но колко от тях ги перат всеки ден? Дори тъканта да не изглежда мръсна, по нея се натрупват микроби, които могат да причинят различни инфекции и възпаления по кожата на гърдите, която е особено нежна и деликатна.

Остава въпросът - колко често трябва да се пере сутиенът? Всеки ден? Веднъж седмично? Веднъж на две седмици? 

Снимка: iStock

Шарън Бел, ръководител на дизайна и продуктите в Ultimo, обяснява, че това зависи от честотата на носене на сутиена, а не със специален времеви участък. "Спортният сутиен трябва да се пере след всяко слагане. През лятото, когато се потим повече от обичайното, същото трябва да правим и с ежедневния сутиен."

Експертите от Chantelle съветват:

"Винаги перете сутиена си на ръка. Използвайте деликатен миещ препарат, това е най-нежният и ефективен начин да защитите бельото си и да му се радвате възможно най-дълго. Изплакнете няколко минути с топла вода, за да предпазите еластичността на бельото. Горещата вода може да повреди материята." 

Ако използвате пералнята, задължително поставяйте бельото си в специална торбичка, за да защитите машината. Уверете се, че банелите на сутиена са здраво прикрепени, както и че няма цветни неща в прането, които могат да сменят нюанса му. Винаги оставяйте бельото си да изсъхне на прохладно място, тъй като топлината може да увреди еластичността му. Избягвайте центрофугирането, защото това може да деформира сутиена. 

Снимка: istockphoto.com

Почти всяка жена може да се закълне какво облекчение изпитва, когато свали вечер вкъщи сутиена, след като е прекарала целия ден с него. Това е като да свалиш обувките - невероятно удоволствие. Не стига целия стрес от работата, но и това задушаващо нещо през гърдите.

Една иновация, свързана с климатичните промени, въвежда Ким Кардашиян.

Скоро тя представи нови сутиени, с вградено фалшиво зърно.

"Температурите на Земята се покачват, нивото на водата се вдига", казва Ким в рекламното видео към новината. "Затова представям тези уникални сутиени с вградени зърна. Колкото и да е горещо навън, те винаги ще сте настръхнали", завършва тя.

  • Ганка от "Сървайвър" е очарована от града на Човека с щастливите обувки (СНИМКИ)
  • Евгени Генчев от "Ергенът" на 35: Не исках парти, а да съм сред природата (СНИМКИ)
  • Откриха микропластмаси в човешки пениси
  • „Зелената седмица“ на bTV Media Group през погледа на LadyZone
  • Чудесата на народната медицина и 5 от най-лековитите билки в България
  • Това растение се среща само в Белово и никъде другаде по света! (СНИМКИ)
  • Дънките - колко пъти трябва да ги носим, за да не вредим за околната среда? (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • „Да изчистим България заедно“ на 14 септември - под надслов „Да преобърнем играта!“
  • Арнолд Шварценегер призова: Спасете децата, планетата и бъдещето ни (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • 5 екосъобразни начина за почистване на килима