В рамките на "Зелената седмица" с добри практики се включват и известни лица от екрана. Попитахме някои от момичетата от "Ергенът" рециклират, изхвърлят ли боклука си разделно и носят ли дрехи втора употреба. Тези и още много други практики са само част от добрите практики, които всеки може да направи, за да се радваме на една по-чиста среда и да живеем по-зелено и по-щастливо. 

  • Ганка от "Сървайвър" е очарована от града на Човека с щастливите обувки (СНИМКИ)
  • Евгени Генчев от "Ергенът" на 35: Не исках парти, а да съм сред природата (СНИМКИ)
  • Откриха микропластмаси в човешки пениси
  • „Зелената седмица“ на bTV Media Group през погледа на LadyZone
  • Чудесата на народната медицина и 5 от най-лековитите билки в България
  • Това растение се среща само в Белово и никъде другаде по света! (СНИМКИ)
  • Дънките - колко пъти трябва да ги носим, за да не вредим за околната среда? (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • „Да изчистим България заедно“ на 14 септември - под надслов „Да преобърнем играта!“
  • Арнолд Шварценегер призова: Спасете децата, планетата и бъдещето ни (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • 5 екосъобразни начина за почистване на килима

Мария от "Ергенът" остави добро впечатление с участието си, най-вече с нейната искреност, приятелство и способност да омайва и флиртува. 

"Като бях студентка и нямах достатъчно средства, сме влизали с мои приятелки и сме си избирали готини дрешки. Не виждам нищо лошо в това. После си ги переш. Но майка ми е категорично против това."

Снимка: Евгений Милов

Понякога Мария пазарува дрехи втора употреба просто за удоволствие, а не защото има нужда. Категорична е, че там може да се намери нещо, което няма да види на никоя друга жена. А именно това прави пазаруването на този тип дрехи така атрактивно. 

Аутфитите, които има в гардероба си, не задържа и не трупа. С тях има друга практика. 

"Продавам ги. Винаги съм продавала, още като бях ученичка". 

Но това не е единственият начин да им вдъхне нов живот. Семейството на Мария е голямо и тя има 4 сестри. По-малките са тези, които често износват дрехите на Мария, които са й станали малки или вече не харесва. 

"Мисля, че съм качествен човек - чувам това и от близки и проятели. В "Ергенът" разбрах за себе си, че няма да се пречупя или да се променя с цел да стигна по-напред. Нямаше  да се чувствам кофортно, ако го бях направила."

Мария не получи роза от Алек, въпреки че двамата имаха своите приятни и страстни моменти. Въпреки това не определя този момент като най-неприятният за нея в романтичното риалити. За нея това е промяната в отношенията й с Виктория след двойната им среща с Ергенът.

Снимка: Евгений Милов

"От една страна бях щастлива, от друга - най-близкият ми човек беше наранен. Най-сложно ми беше да намери баланса. Не се чувствам виновна. Алек е този, който трябваше да даде отговори на Виктория, не аз."

Гледайте повече във видеото