Дизайнерката на модна къща „Шанел“ Виржини Виар представи колекция за топло време през един доста хладен и сумрачен ден в Париж, демонстрирайки пъстра гама от асиметрични модели.

Манекените дефилираха по джапанки и с очила с дебели рамки, а сред публиката бяха забелязани актрисата Пенелопе Крус, певецът Ъшър и вокалистката на „Блекпинк“ Джени Ким. Те бяха настанени в ложи с френски прозорци, гледащи към снимки в естествен размер на покрити с храсти хълмове на Френската Ривиера.

Снимка: Getty Images

Моделите дефилираха през обширното пространство на изложбената зала „Гран Пале Ефемер“ в центъра на Париж в костюми с поли от туид с неравни краища, пачуърк ансамбли и леки рокли, които се спускат отзад, пише Ройтерс, цитирана от БТА.

Снимка: Getty Images

В допълнение към небрежния си характер, колекцията демонстрира бански костюм под наметало, свободни дънки, допълнени от тънък колан от кристали и сако от туид, както и рокли с разкроени ръкави, които да покриват раменете подобно на пелерина.

Ревюто се състоя в последния ден на Седмицата на модата в Париж, която привлече много представители на медиите и знаменитости във френската столица. С нея завърши традиционният есенен сезон на презентации на модния подиум, който се проведе и в Ню Йорк, Лондон и Милано.

Вижте повече във видеото на Reuters (най-горе).