"Мулан" - игралната версия на анимацията на "Дисни", напълно очаквано спечели най-голям зрителски интерес в родите кина, а ние ви предлагаме да хвърлите ексклузивен поглед към епичната продукция, ако все още не сте я гледали в салона, с любезно предоставено видео от "Форум Филм България".

Вдъхновен от древната китайска поема "Баладата за Мулан" и едноименната емблематична анимационна приказка на Дисни от 1998 г., "Мулан" разказва историята на младата и непримирима Хуа Мулан, която за да защити честта на семейството и народа си, заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин.

Трансформацията на Мулан пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимност и мащаби, а темите и посланията, които тя олицетворява – вярна, смела, предана ще вдъхновят малки и големи и ще докажат, че няма невъзможни неща.

С Мулан се отправяме на неповторимо приказно пътешествие, откривайки един малко познат свят и вълнуваща магическа епоха, изпълнени със смели герои и свирепи, но достойни противници. Свят на семейни ценности, чест и жертвоготовност в името на по-висша цел и свят, в който да бъдеш себе си, дори и пред угрозата на сигурна смърт, е най-голямата добродетел. 

В актьорския състав на "Мулан" се включват Лиу Ифей (Забраненото кралство, Имало едно време) като Мулан, Джет Ли (Герой, Непобедимите) като императора, Дони Йен (Rogue One: История от Междузвездни войни) като командира Тунг, Джейсън Скот Лий (Тигър и Дракон) в ролята на Бори Хан, Гонг Лий (Мемоарите на една гейша) като вещицата и др. Режисьор на филма е Ники Каро (Whale Rider), а сценаристи са Рик Джафа и Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек. 

Изживейте легендата за "Мулан" в кината на 2D, 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия и не пропускайте да гледате ексклузивното видео най-горе.