Броени дни преди официалната премиера на поразителната игрална адаптация на незабравимата легенда "Мулан", Дисни представят две ексклузивни видеа, с които повдигат завесата към творческия процес на епичната продукция.

Ставаме свидетели на невероятния труд и изключителното внимание към детайла на художествения екип и тежката физическа и бойна подготовка, през която преминават актьорите, за да може "Мулан" да предложи на зрителите оригинално и незабравимо филмово изживяване в киносалона.

Забележителни декори и костюми, впечатляващи двубои и екшън сцени, колоритни герои и противници и най-вече пленителна драматична история за малки и големи – това е "Мулан", който излиза в кината от 11 септември и предпремиерно от днес.

Вдъхновен от древната китайска поема "Баладата за Мулан" и едноименната емблематична анимационна приказка на Дисни от 1998 г., "Мулан" разказва историята на младата и непримирима Хуа Мулан, която за да защити честта на семейството и народа си, заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин.

Трансформацията на Мулан пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимност и мащаби, а темите и посланията, които тя олицетворява – вярна, смела, предана ще вдъхновят малки и големи и ще докажат, че няма невъзможни неща.

Отправете се на неповторимо приказно пътешествие с "Мулан" и открийте един малко познат свят и вълнуваща магическа епоха, изпълнени със смели герои и свирепи, но достойни противници. Свят на семейни ценности, чест и жертвоготовност в името на по-висша цел и свят, в който да бъдеш себе си, дори и пред угрозата на сигурна смърт, е най-голямата добродетел. 

В актьорския състав на "Мулан" се включват Лиу Ифей (Забраненото кралство, Имало едно време) като Мулан, Джет Ли (Герой, Непобедимите) като императора, Дони Йен (Rogue One: История от Междузвездни войни) като командира Тунг, Джейсън Скот Лий (Тигър и Дракон) в ролята на Бори Хан, Гонг Лий (Мемоарите на една гейша) като вещицата и др. Режисьор на филма е Ники Каро (Whale Rider), а сценаристи са Рик Джафа и Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек. 

Изживейте легендата "Мулан" от 11 септември в кината на 2D, 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия и предпремиерно от 7 септември.