Компанията “Дисни” откри, че без много усилия може анимационни класики от миналото да се превръщат в игрални бокс офис хитове. През последните години видяхме игрални версии на филмчета като “Красавицата и звярът”, “Дъмбо”, “Аладин” и “Цар лъв”, като последните два донесоха на създателите си приходи от над милиард долара. Скоро обаче ще можем да се насладим на най-мащабната и дългоочаквана игрална версия на филм на “Дисни” досега - “Мулан”.

Ladyzone.bg и Форум филм ти дават възможност да спечелиш страхотни награди, най-голямата от които е „Усети духа на Мулан“ преживяване - включва конна езда, стрелба с лък, нощувка с юрта за двама. Условията и първия въпрос ще намериш в края на текста. 

Дългото чакане, което се надяваме, че си заслужава

За игралния филм по “Мулан” се говори от години. Всъщност най-първата премиерна дата, която беше обявена, беше през ноември 2018 г. Създателите на филма обаче решиха, че ще е грешка да действат прибързано, само за да се впишат в планираните срокове и работата по филма беше забавена доста, а след това пандемията отложи премиерата с още половин година.

Може би най-основната причина за тези отлагания беше желанието да се намери перфектната Мулан. Анимационната героиня е символ на женската сила и непреклонност за няколко поколения момичета и по тази причина задачата за избор на главна актриса никак не беше лесна.

Кастингът за ролята на Мулан се проведе на пет континента и бяха прослушани над 1000 актриси, преди създателите на филма да се спрат на китайската актриса Лю Ифей от Ухан (за щастие преди да избухне епидемията от коронавирус).

32-годишната Лю Ифей осъзнава колко е важна ролята, която е приела и е дала всичко от себе си. Тя дори прави сама повечето от каскадите си, които никак не са малко в един епичен военен филм, какъвто ще е “Мулан”.

Тази Мулан не е онази, която помните от детството си

Макар да е адаптация на анимационен филм, никак не е пресилено да говорим за новата “Мулан” като за епичен военен филм и който е гледал трейлъра осъзнава това. Всъщност лентата, чиято продукция е струвала на студиото 200 милиона долара, ще е първият филм, създаден от “Дисни” от 2017 г. насам, който е категория “PG-13” и няма да е позволен за най-малките зрители. Това е и първата игрална версия на техен анимационен филм в тази категория.

Освен сериозни бойни сцени, които може да уплашат по-малките, във филма ще липсват и някои елементи, познати на почитателите на оригиналната анимация и характерни за филмчетата на “Дисни”. Филмът няма да е мюзикъл, така че песните ще бъдат махнати, което може би не е такава загуба, като се има предвид, че анимационната версия на “Мулан” често оглавява класациите за най-малко запомнящи се песни от киновселената на “Дисни”. Не очаквайте обаче да видите и дракончето Мушу.

Историята на игралния “Мулан” ще е много по-близка до оригиналната китайска легенда

Анимационният филм от 1998 г. е много бегло вдъхновен от древна китайска легенда, но с изключение на идеята за младата жена, която се прави на мъж, филмчето и легендата нямат почти нищо общо. Създателите на новия филм са решили да покажат много по-голямо уважение към оригиналния източник.

Играланта версия на “Мулан” ще включва както елементи от китайката легенда, така и елементи от анимационното филмче, така че историята ще е доста по-различна и ще бъде много по-близка до първоизточника.

В новия филм Мулан ще трябва да се изправи срещу двама нови злодеи, единият от които е вещица, която може да се преобразява в ястреб.

Почти дословните адаптации от анимационен към игрален филм (като “Красавицата и звярът” и “Цар лъв”) се оказаха много успешни за “Дисни”. Сега предстои да видим дали този по-свободен прочит на познатата история ще се окаже също толкова печеливш.

“Мулан” тръгва по екраните в България на 11 септември.

ИГРА - ИГРА - ИГРА

От днес, в продължение на три седмици, всяка събота ще бъде публикуван по един седмичен въпрос, свързан с историята за Мулан. Всеки желаещ да се включи, може да отговаря на седмичния въпрос от събота 10:00 часа до петък 23:59 часа.

В играта може да участва всяко пълнолетно физическо лице, което отговори правилно на седмичния въпрос и се регистрира за участие чрез попълване на регистрационна форма.

Седмични награди

Седмица 29.08. – 04.09.2020 г.: 10 от всички отговорили правилно, на публикувания на 29.08.2020 г. въпрос, ще спечелят:

  • 4 броя оригинален тефтер от филма „Мулан“;
  • 3 броя оригинални ветрила от филма „Мулан“;
  • 3 броя оригинални платнени чанти от филма „Мулан“;

Седмица 05.09. - 11.09.2020 г.: 10 от всички отговорили правилно, на публикувания на 05.09.2020 г. въпрос, ще спечелят:

  • 3 броя оригинален тефтер от филма „Мулан“;
  • 4 броя оригинални ветрила от филма „Мулан“;
  • 3 броя оригинални платнени чанти от филма „Мулан“;

Седмица 12.09. - 18.09.2020 г.: десет от всички отговорили правилно, на публикувания на 12.09.2020 г. въпрос, ще спечелят:

  • 3 броя оригинален тефтер от филма „Мулан“;
  • 3 броя оригинални ветрила от филма „Мулан“;
  • 4 броя оригинални платнени чанти от филма „Мулан“;

Спечелилите от всяка седмица ще се обявяват в текста със следващия въпрос - на 5.09, на 12.09 и на 19.09. 2020 г.

Голяма награда

Eдин от всички регистрирани участници за целия период на играта ще спечели „Усети духа на Мулан“ преживяване, което включва конна езда, стрелба с лък, нощувка с юрта за двама. Наградата не включва транспортни разходи, храна и разходи от личен характер.
Голямата награда ще бъде изтеглена на 19.09.2020 г. на случаен принцип, чрез томбола, измежду всички участници, регистрирани за играта.

Участниците, спечелили седмична награда, не участват в томболата за награда през следващите седмици, както и за голямата награда.