През ноември сме ви подготвили нещо специално. Очакват ви вдъхновяващи срещи с прекрасни дами. Очакват ви и изненади, защото сме рожденици и ни се прииска да ви зарадваме с красиви подаръци. За да вдъхновим ежедневието ви по още един прекрасен начин! Следете ни всеки ден!

Днешната специална среща е с елегантна и повече от прекрасна млада жена.  Зейнеб Маджурова се завърна на малкия екран с рубрика в предаването "Тази сутрин". Първият й гост беше звездата на българската музикална сцена Йорданка Христова. Минути след ефира Зейнеб е лъчезарна и усмихната, а в очите й се чете вълнението от току-що проведеното интервю. Време е и за второ интервю с Ladyzone, в което обаче тя е от другата страна - на госта.

Как се чувстваш обратно на екран?
Щастлива съм. Липсваше ми. Първата година признавам, че не, защото аз съм от 18-годишна на екран и може би беше дошъл моментът да направя тази пауза. В началото не ми липсваше по никакъв начин, но след година, година и половина започна да ми липсва работата в телевизия.

Какви гости да очакваме в твоята рубрика и какви гости ще бъдат на дневен ред?
Интересни. В интерес на истината стремежът ми е да се насочвам не само към звезди. Аз обаче не съм съгласна, когато кажат в България няма звезди. Напротив, у нас има звезди, да, те не са Холивуд или Боливуд, но спрямо нашите мащаби имаме едни изключително успешни личности с много големи заслуги в тяхната кариера. Сред всички тях ще търся най-интересните и най-актуалните, с които да се получават хубави разговори и които има какво да ни дадат от тях в човешки план. Ние познаваме много от тях заради професионалния им път. За мен най-голямото богатство, когато седне срещу мен в стола, да видя човека отвъд звездната и професионална осанка, която носи.

Снимка: Личен архив

Труден ли е балансът, който предстои да постигнеш между работата и семейството?
Нека ви дам отговор на този въпрос след няколко месеца. Това са първите мои работни дни откакто станах майка и се надявам да ги балансирам успешно. В действителност не съм от хората, които вярват, че могат да се носят много дини под една мишница. Винаги едната ще бъде за сметка на другата. Това беше и една от причините да се оттегля от публичното пространство, за да се насладя и да бъда пълноценна майка в тези много много важни две години за нашето момиченце. Сега пък вече е време да се завърна и към работа. Истински се надявам да успея да намеря баланса.

Как те промени майчинството?
Не знам дали ме е променило, честно казано. При мен не беше мигновена промяна. Съзнанието ми и мисленето ми не са се променили, защото в крайна сметка аз не съм станала майка на 20 години, когато си доста по-уязвим спрямо промените. Станах майка на доста по-осъзната възраст като утвърден, сравнително завършен характер. Но това, което ме промени - търпението, любовта, която е безгранична. Именно тази любов, която е безгранична те води към търпението, защото да имаш едно малко бебче, което изпълва дома ти с обич, уют и всички най-хубави и светли чувства, които може да изпита един човек, е неописуемо. 

Благословия е. Обаче има едни безсънни нощи, има едни колики, има едни съвсем нормални процеси, през които преминава всяка една майка, и единствено търпението и любовта са способни да те вадят от тези моменти и да си кажеш “Ох, не съм спала последните 24 часа, но мога, силна съм” и пак мога да не спя. Тази шепа любов е способна да те държи будна и смела по пътя, по който си поел.

Какъв татко е твоята половинка?
Прекрасен е. Наистина е баща мечта. Той е много отдаден баща, въпреки че е работохолик, винаги намира време за малката. Вечер, когато той се прибере от работа, имат своето време. Когато са те двамата, се стремя аз малко да се оттегля в сянка, но разбира се старая и да прекарваме време тримата заедно. Виждам вече, че имат своите закачки и моменти, оставям ги да си споделят времето баща-дъщеря и да става връзката им още по-силна. 

Какво дете е твоята дъщеря? Как би я описала?
Щуро и добро дете е. Тя много бързо се адаптира и бързо възприема всичко. Вече започва да бъде изпълнена с хитринки и номера, които прилага към мен. Може би за някои ще звучи странно, когато детето е почти на две, но в някои ситуации се усеща нейната грижовност. Щастлива съм, че ние с баща й се опитваме да възпитаме и предадем всичко това към нея. 

Пътували ли сте досега с дъщеря ти извън страната?
Едва ли ще изненадам някого, но Истанбул беше първата дестинация, която посетихме тримата. Не само заради слабостта, която имам към този град, а и защото е лесно, достъпно и близо до България място. С малко дете, знаете, трябва да избираме дестинации на по-кратки разстояния. Все още не можем да се решим на по-далечно пътешествие с нея. А и в Истанбул се чувствам сигурна и защитена, защото много строго се спазват противоепидемичните мерки. 

Снимка: Личен архив

Какво си пожелаваш?
Здраве. Здраве, здраве и здраве! Защото когато сме здрави, няма нещо, което да не можем да постигнем и да не можем да преборим. Пожелавам си здраве и да бъдем заедно. Пандемията ни напомни колко е ценно времето заедно с близките. 

Ще пожелаеш ли нещо и на нас?
Да, същото. Бъдете здрави. Виждам, че сте креативни и нахъсани за работа. Връщате ме в началото на моята кариера. Искам да ви кажа, че това са най-вълнуващите години. Репортерските ми години, когато бях на различни точки и в България, и по света, и наистина бях денонощно в телевизията. Сега като си бях вкъщи с детето и гледах телевизия, и си мисля “Ох, колко е вълнуващо, че сега в 4 сутринта са го изпратили на 350 км от София, вали го сняг, има някакъв щур събеседник, който изобщо не разбира въпроса, който му се задава”. Но има голяма тръпка. Пожелавам ви да бъдете здрави, за да продължавате да творите по начина, по който само вие си умеете.

Коя е любимата й дестинация, къде иска да заведе и дъщеря си, какво вдъхновява ежедневието й и коя е дрехата, която я описва - отговорите на тези и други въпроси ще научите във видеото.

  • Теодора Иванова - Додо: Не се сравнявайте с другите. Всеки от нас е различен и това му е хубавото
  • Радина Кърджилова: Мислим си за още едно дете. Вдъхновяващо е да имаш голямо семейство
  • Ирина Тенчева: Успях да изградя живот, в който има обич и смисъл
  • Славена Вътова: На празниците настава голяма еуфория у дома, брашно се сипе от тавана
  • Спечели чанта и бонбони с игра в Ladyzone.bg
  • Прея: Женствеността в себе си стимулирам с приятни аромати, хубави материи и танци
  • Актрисата Евелин Костова: Хващала съм се да пържа кюфтета по букли
  • Хепи Ванче: Иска ми се да имам мое семейство
  • Ива Екимова: Аз съм момиче на късмета, което се превърна в жена с късмет
  • Флорина Иванова: За да постигне успехи, човек трябва да има силна мечта, която да го дърпа в трудните моменти