Въпреки че България няма да бъде част от големия финал на "Евровизия", има и добра новина, свързана с българското участие на песенния конкурс - България попада в топ 2 на най-успешните държави на "Евровизия" за последните 6 години по общ брой получени точки във финала.

Преди страната ни в класацията е само Италия, която спечели конкурса през 2021 година. След нас са още 38 страни, сред които са такива с големи музикални индустрии като Швеция, Великобритания, Испания и Франция.

Българската група Intelligent Music Project не успя да се класира на финала на "Евровизия". 

Рок музикантите представяха България с песента си "Intention". 

След 14 участия на България на "Евровизия" европейската публика е имала възможността да се наслади на цялата палитра от стилове, жанрове и изпълнители на българската музикална сцена - от експлозивната Софи Маринова и нейната "Любов без граници" до човекa глас Красимир Аврамов.

Има няколко български участия на песенния конкурс, които са ни карали истински да се гордеем с нашите представители, независимо от крайния резултат.

Какви бяха забележителните тоалети на "Евровизия"

Специалното интервю на Олег от KALUSH ORCHESTRA и коя е Стефания, на която посвещава песен - вижте въ ввидеото.

В студиото на COOLt... по темата гостуваха Виктория Георгиева, Йоанна Драгнева и DJ DIAN SOLO.

Те определиха парчето на Украйна като много интересно. Имат обаче и други фаворити. За Виктория това е изпълнителката от Швеция. DJ DIAN SOLO симпатизира на Италия, а Йоана Драгнева симпатизира на гръцката и норвежката песен.

Какво още коментираха за "Евровизия" - вижте във видеото горе.  

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.