В Торино снощи се проведе първият полуфинал от конкурса "Евровизия", като родната група Intelligent Music Project не успя да се класира за финала. Рок музикантите представяха България с песента си "Intention".

Снимка: БГНЕС

Въпреки че не успя да стигне до финалната фаза на тазгодишното издание на "Евровизия", групата получи комплименти.

"Прекрасно сценично присъствие и вокална интерпретация - пеят така, че създават усещане за щастие и свобода, което е нещо изключително хубаво", каза за изпълнението на нашата група големият музикален критик, музикант и текстописец Кристиано Малджолио, специален коментатор за обществената телевизия РАИ.

Снимка: БГНЕС

Преди да излязат на сцената, Intelligent Music Project бяха представени с думите: "Групата е създадена с цел да разпространи българската музика и култура по света".

За финала се класираха считаният за фаворит Kalush Orchestra от Украйна, представителите на Швейцария, Литва, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения, съобщава още БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Първата конкурсна вечер беше оценена като невероятен спектакъл. В четвъртък е вторият полуфинал, а финалната вечер е в събота.

Припомнете си какво споделиха музикантите от Intelligent Music Project по време на гостуването си в COOLt във видеото по-долу.