Броени дни ни делят от началото на най-грандиозното музикално събитие в Европа - песенният конкурс "Евровизия". Феновете на конкурса тръпнат в очакване да чуят своите любими песни в Торино, а големи изненади очакват и най-запалените по конкурса в България.

И тази година евровизионните вълнения не подминават миналогодишната представителка на България на песенния конкурс Виктория Георгиева и нейния екип. Преди дни те се завърнаха от Лондон и Мадрид, където изпълнителката зарадва местните фенове със своите изпълнения. Българската певица е един от тримата изпълнители от Евровизия 2021-а, които биват поканени на партитата.

“Дълго време чаках тези партита, тъй като през 2020-а и 2021-а нямаше такива заради ковид и сега наистина видях какво е да си на тези партита. Страшна лудница е в много хубавия смисъл”, разказва Виктория. Тя споделя още, че най-якото парти се получава в Мадрид, където пее пред над 2-хилядна публика. “И когато запях песните от Евровизия, и двете песни ги пяха публиката заедно с мен, което беше наистина голямо признание и невероятен момент”, добавя изпълнителката на “Growing Up is Getting Old”.

Виктория споделя, че се чувства много високо оценена от чуждестранната публика, затова следваща цел на нея и екипът й е да се насочат към музикалните сцени в Испания и Англия. “Защото хората там наистина ценят хубава музика и са много отворени към нови изпълнители, артисти и се кефят на това цялото нещо”, каза тя по темата.

Взимайки участие в тази поредица от събития, за пореден път българския екип се убеждава, че хубавата музика обединява. Това ги вдъхновява да сложат началото на първото евровизионно парти в България. В рамките на 4 дни феновете на “Евровизия” у нас ще могат да се потопят в магията на конкурса. Очакват ги караоке вечер вечер, тематични партита с хитове от конкурса, както и редица изненади от самата Виктория. В музикалната еуфория ще се и включат още изпълнители от България и чужбина.

“Решихме с екипа да организираме и ние в България Sofia Eurovision парти 2022, което предстои съвсем скоро на 10, 12 и 14 май, като ще се гледат полуфиналите и финалът. Като аз ще имам малък като мини концерт преди самия финал”, леко открехва завесата чаровната певица.

Организаторите обещават редица изненади, като участие ще вземат изпълнители както от България, така и от Испания.

В същото време Виктория обещава съвсем скоро да изненада своите почитатели и с ново парче, което определя като най-различното досега. “Предстои да издам нова песен съвсем скоро, която ще е малко по-различна като стил. Слагам начало на нова страница и вече нямам търпение да я пуснем и хората да я чуят. Мога да разкрия единствено, че това ще е най-бързата ми песен до момента”, споделя тя.

А тазгодишните представители на България на Евровизия - Intelligent Music Project, вече са в Торино и репетират усилено на внушителната и магична сцена на конкурса. Съветът, който миналогодишната ни представителка би им дала е следният: “Просто да се забавляват и да се изкефят на макс, тъй като да излезеш през тази огромна публика е нещо невероятно и го пожелавам на всеки един артист.

В официалния YouTube канал на песенния конкурс феновете могат да видят първи ексклузивен клип от репетицията на българската група. Стейджингът на изпълнението обещава огън, енергия и силно сценично присъствие.