Броени часове ни делят от старта на най-грандиозната музикална надпревара в Европа. Тази вечер в Торино ще се състои първия полуфинал на „Евровизия“. А на сцената ще видим и българските представители – Intelligent Music Project с песента „Intention“.

Групата даде специално интервю директно от Торино, Италия за Ladyzone.bg и bTV, в което членовете споделиха своите вълнения и очаквания преди да се качат на внушителната сцена.

„Нямаме търпение. Всичко е много премислено, вече сме го тренирали няколко пъти. Така че се чувстваме уверени. И наистина нямаме търпение да се качим на сцената. Гледайте ни, подкрепете ни!“, сподели Славин Славчев.

Вокалистът Рони Ромеро каза, че групата е репетирала много усилено и се чувстват напълно готови да покорят сцената на „Евровизия“. „Ще дадем най-доброто от себе си“, категорично заяви той.

Снимка: Евровизия

Най-голям евровизионен опит в групата има Стоян Янкулов-Стунджи. Заедно с певицата Елица Тодорова и песента „Вода“ те се класират на 5-о място на конкурса през 2007-а. Следващото им участие е през 2013-а, когато не успяват да се класират за финал.

„Бих казал да нямат очаквания, да се пазят от такива мисли, че 100% ще спечелим, защото ако не се случи това – разочарованието е по-голямо. По-скоро бих посъветвал концентрацията да бъде максимално в изпълнението, в шоуто и в това как да възпламеним и възбудим сърцата на хората“, посътветва той останалите членове на бандата.

Снимка: Евровизия

Intelligent Music Project благодарят и на своя сценичен режисьор, благодарение на когото зрителите в залата и пред малките екрани ще се насладят на истинско рок шоу. Славин Славчев отбеляза, че трябва да внимават с огромното количество огън, което ще има на сцената по време на изпълнението на „Intention“. Как ще изглежда изпълнението визуално, можете да видите ексклузивно в следващото видео.

За какво или за кого ще си мислят музикантите преди да излязат на сцената тази вечер?

„Преди всичко за българските фенове на Intelligent Music Project. И второ, за децата ми, за семейството ми“, отговори вокалистът Рони Ромеро.

Дали българските представители ще се класират за финал – ще разберем по-късно тази вечер. Но едно е ясно – групата ще представи своя нов албум през юли, а публиката може да очаква поредица от концерти през лятото и есента.

Първият полуфинал започва тази вечер от 22:00 българско време. На сцената ще видим изпълненията на 17 държави, а България ще излезе под номер 7.