"Надявам се всичко да е наред. Очакваме близнаци - момче и момиче." - сподели в студиото на "Тази сутрин" актьорът Стоян Дойчев, който изпълнява ролята на Радо в сериала "Татковци". Героят му е след развода с властната си съпруга Дана, а от новата му изгора – фризьорката Джени, му се ражда син. Така таткото в сериала ще се превърне в татко и в реалния си живот през декември. 

Голямо предизвикателство за него се оказва сцената, в която трябва да поеме в ръцете си своя новороден син. Детенцето всъщност е 4-месечно бебе. 

"Беше крайно емоционален момент, когато хванах това малко бебе."

И макар да се е притеснявал от контакта с толкова малко същество, съвсем скоро актьорът ще държи в ръцете си не едно, а две бебета. Споделя, че на много неща за бъдещото бащинство се учи именно от сериала. 

Завършил е специалност "Куклен театър" и смята да използва уменията си, когато децата му се родят: "Не знам дали съм готов за това, много се притеснявам."

За да се подготви за образа си, му се налага да пусне по-дълга коса и брада. Това също се оказва предизвикателство за него."Подготовката за сериала беше трудна, защото се наложи да съм в този вид" - споделя със смях той. "Играл съм роли на революционер, затворник, но такъв вид никога не съм имал."

Стоян Дойчев изпълнява ролята на революционера Асенчо от "Възвишение", както и затворник в "Заедно без теб". Предстои да излезе и още един филм с негово участие "В сърцето на машината".

За да се случват лесно снимките, според него е важна добрата връзка на актьорите не само пред камерите. А такава с останалите актьори от сериала определено има. 

 

"Част от актьорският състав на "Татковци" се събра с режисьорите и гледахме една серия. После се забавлявахме, обсъждахме. Атмосферата е много добра и това е важно за протичането на приятни снимки. Сцените се случват леко и приятно, когато има добра комуникация и извън снимачната площадка."

От останалите главни герои в сериала единствено Христо Пъдев има дете. Интересен факт е, че той самият е бил на кастинга за "Татковци", докато жена му раждала.