bTV излъчи интервюто на журналиста Том Брадби с принц Хари. Сензационният разговор е проведен в навечерието на публикуването на автобиографията на Хари „Резервен“ („Spare“) – книгата, която целият свят обсъжда.

„Надявах се, че Уилям и Кейт, аз и моята бъдеща избраница ще бъдем две двойки, които ще работят заедно. Че това ще помогне да се сближим повече с Уилям… Но Меган е американска актриса, разведена, със смесена кръв и британската преса и медиите се заеха охотно с това“ – сподели Хари.

Снимка: bTV Media Group

Той припомни, че след сватбата му се е провела среща за сдобряване между него, Уилям, Кейт и Меган. Тя е минала толкова зле, че Кейт е стискала ръба на коженото кресло така, че пръстите й са побелели. Кейт очаквала извинение от Меган за репликата й, че е с „бебешки мозък”. Срещата приключила неловко с нещо като прегръдка.

Снимка: Getty Images

„Надявах се четиримата да се разбираме. Но бързо възникна вражда между Меган и Кейт. Не можеш да се скриеш от това, когато вестниците са навсякъде във всеки замък или къща, в които живеем… Така се създава съревнование… Когато Уилям се ожени за Кейт, те преживяха голяма част от нещата, които се случиха на мен и Меган. Но аз винаги съм вярвал, че съм „резервният” – не съм конкурент на татко и брат ми и че всичко ще е наред. Колко съм бъркал само! Това, което Уилям и Кейт преживяха заради татко и Камила… се случи на нас и то заради Уилям и Кейт. Но в същото време за нас нещата не се развиха по същия начин“ – коментира Хари.

Снимка: Instagram.com/mariechantal22/

Той признава, че Уилям не се е опитвал да го разубеди да се ожени за Меган.

„Изказа определени тревоги още в началото и ми каза, че ще ми е много трудно. И до ден днешен не разбирам точно какво имаше предвид. Може би е познал каква ще е реакцията на британската преса“ – допълва Хари.

Той твърди, че членове на кралското семейство или техни подчинени подхвърлят на пресата определени факти, с които да опетнят него и Меган.

„В един момент не можехме да се справим със ситуацията, а психичното ни здраве беше на първо място. Поискахме помощ и подкрепа. Тогава не осъзнавах до каква степен кралското семейство е замесено в болката и страданията на моята съпруга. Хората, които можеха да помогнат или да предотвратят това, бяха същите, които го насърчаваха. И днес седя пред вас и моля за семейство. Не за институция. Искам семейство. Разбирам, че може да им е трудно да разделят двете неща, но моят опит през годините показва, че те трябва да са отделни“ – откровен е принцът пред Том Брадби.

Той смята, че има шанс за помирение.

„Похарчил съм много пари за адвокати, за да намеря начин да се помирим. Но сякаш те смятат, че е по-добре ние да останем злодеите. Може да звучи високопарно или наивно, но вярвам, че помиряването между моето семейство и нас ще се отрази на целия свят. Монархията, в която съм отгледан, винаги е обединявала хората. И е тъжно, че британските таблоиди толкова успешно създават това разделение“ – коментира Хари.

Снимка: bTV Media Group

Той признава, че в Калифорния е намерил покой и е много щастлив.

„Чувствам се по-добре от когато и да било. И мисля, че това вероятно разгневява някои хора и вбесява други. Сега имам две прекрасни деца и чудесна съпруга. Никога и никъде преди не съм изпитвал щастието, което изпитвам сега“ – обобщава Хари.

Снимка: bTV Media Group