"В петък сутринта направих снимка на баща ми. Само за мен." Така започва своята история Анушка - дъщерята на Ален Делон. 

Анушка е родена на 25 ноември 1990 година в Жиан, Франция. Тя е дъщеря на световноизвестния френски актьор и Розали ван Бреемен - бивша манекенка и втора съпруга на Делон. Анушка е една от онези жени, които поразяват само с поглед. Не, не заради актьорски талант или вроден сексапил. Дъщерята на Делон има очи, които са с различен цвят - кафяво и синьо. Наричат това състояние хетерохромия, то се среща изключително рядко и е любопитен факт, че се проявява основно при жени.

С баща си има специална връзка и заради това той й позволява да го снима при едно от последните им излизания. 

"Уникален момент на нежност в моя свят на зверове!" - нарича тя времето, прекарано заедно. 

Магнетичен поглед, харизма и присъствие - на 88 г. френският кино идол изглежда точно така. 

"Мислех, че е красив. С вечните си стоманеносини очи, жив, боец, който ми даваше невъобразима сила. Моят собствен безсмъртен. Показах му снимката и той я сметна за красива, толкова красива, че го попитах дали мога да я споделя с вас, неговата публика, която се грижи за него."

Моментите на близост на баща и дъщеря са много. 

Своя дебют в киното Анушка Делон прави, когато е на 13-годишна възраст, във френския приключенски филм „Лъвът“ през 2003 година. Тя изпълнява ролята на свободолюбивата Патрисия, която живее заедно със семейството си в Африка. Ролята на бащата – Джон Булит, се изпълнява от истинския ѝ баща – Ален Делон.

Последната снимка, която дъщеря му е направила на Ален Делон, е скъп спомен за нея.

"За спомен от времето, което прекарахме заедно. Закуската с него ми дава безкрайна благодарност."

Преди време децата на френския актьор Ален Делон подадоха жалба в съда срещу спътницата на баща им Хироми по обвинения в тормоз и незаконно присвояване на личната му кореспонденция. Ален Делон се е присъединил към иска срещу спътницата си в писмено изявление. Жалбата е подадена в Монтаржи, департамент Лоаре, от трите деца на френската кинозвезда - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни Делон. 

След сърдечно-съдовите проблеми на актьора през 2019 г. тази жена се премести в дома му и стана все по-агресивна, с унизително и оскърбително отношение към него и децата му, се казва в изявление на адвоката на децата на Делон.

През 2017 г. Ален Делон обяви края на кариерата в киното. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се снима в повече от 90 филма сред които "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро".

Трябва ли да се притесняват феновете му? 

„Не се притеснявайте“ - отговаря актьорът на всички. 

Какво казва за Ален Делон колежката му - актрисата Орнела Мути, вижте във видеото.