Позитивната и влюбена двойка Башар Рахал и Райна Караянева разказа в студиото на COOL…T за своите творчески планове, които включват три филма, стихосбирка и предстоящ нов сценарий.

Скоро предстои премиерата на „Завръщане 2“ – филм, за който Башар сподели: „Филмът е изключително позитивен. Много сме горди с този филм с Ники и цялата група, и целия екип, актьорският състав се уголеми…“.

Актьорът и продуцент разкри, че преди няколко дни е гледал първия монтаж на лентата и дава заявката, че „филмът е по-забавен от първата част…“. Той добави още, че основният конфликт този път е между него и героя на Сашо Кадиев, когото отново ще видим в забавна и хумористична светлина.

„Има много подлинии, много подистории, които се развиват“, добави още Башар.

Във втората част на „Завръщане“ ще видим отново и неговата любима Райна Караянева. За своя образ тя сподели следното: „Моята роля е написана от Ники и Башо, така че е чудничка, да може да ни се получава органично пред камера“.

В първата част на „Завръщане“ героинята на Райна се обръща към героя на Башар с думите: „Аз се влюбих в теб, защото си добър човек“. „Така ли е и в живота?“, ги попита водещата на предаването Натали Трифонова. Двамата разказаха, че между тях е „нон-стоп огън и жупел“ и никога не скучаят в компанията си, като важен фактор за това посочиха и зодиите си – Башар е везни, а Райна – лъв.

„Завръщане 2“ ще бъде представен в средата на февруари с премиери в четири български града - София, Пловдив, Варна и Бургас, а по кината тръгва от 18 февруари. За екипа на лентата след това предстои и европейско турне. За феновете на историята, продукцията организира много игри в социалните мрежи, от които могат да си спечелят както билети за прожекция, така и много други награди.

Скоро зрителите могат да гледат в кината и „Чичо Коледа“, за който Башар каза: „Филмът е идеален за Коледа. Моята роля е на продуцент, който е влязъл в затвора за измами“. Актьорът похвали режисьора и сценарист Ивайло Пенчев, казвайки, че „е много детайлен, иска всяка дума да е изречена, както е написана“.

„В сърцето на машината“ е третата лента с участието, на Башар Рахал, която се очаква по кината. „Изключително интересен сценарий, Мартин Макариев е режисьор с изключително добър стил на снимане и усет за актьори“, коментира актьорът и продуцент.

„И трите филма са тотално различни“, заключи Башар.

За Райна Караянева предстои да издаде своя стихосбирка, която доста се е забавила във времето, защото „малко сменихме концепцията“. Тя ще представлява любовна лирика – „личности от женски пол, които да издават състояние със всеки един стих“.

Тя разказа, че в началото се е притеснявала да направи крачка към публиката, затова с цел да види реакциите на хората, е разпространявала свои стихове от фалшив профил в социалните мрежи. Силна мотивация е получила от Ангела Николова, с която сега работят заедно по стихосбирката. „Човек произвежда поезия, когато нещо така го мъчи на любовни тема“, добави Райна.

Башар подкрепи това твърдение: „Истината е, че човек твори, когато е в по-нисък период от живота“.