"Невъзможно" - това е думата, с която актьорът Башар Рахал описва начина да се пробие в Холивуд. Това сподели той в студиото на "Тази събота".   

"Изключително трудно е. Подготовката трябва да срещне късмета. Аз съм ходил на кастинг, където влизам и виждам 40 човека като мен - 40 Башара стоят на кастинг. И късметът да те изберат теб от останалите 39 е супер малък."

Преди години самият Рашал кандидатствал за роля в първата част на "Борат". 

"Бях един от фаворитите за ролята на Азамат. След това казаха на агента ми, че много си приличаме със Саша Барън Коен. Аз тогава бях и по-слаб. А от продукцията търсеха негова противоположност."

Според него Саша Барън Коен харесва българската реч. Това си помислил, когато разбрал, че Мария Бакалова се снима в "Борат 2". 

"Като цяло българите сме консервативен народ", споделя той. Това намира и като причина някои хора да не могат да се зарадват на успеха на актрисата от Бургас. 

"На нас този тип пошли смешки са подигравателни. Но филмът не е с само скечове. При положение, че има толкова много номинации и награди, значи има нещо, което не разбираме" е категоричен той относно филма с участието на Бакалова.

Разказва още, че дори проподавателите на дъщеря му, която учи актьорско майсторство, били учудени, че Мария не е получила "Златен глобус". Всички те били убедени, че това трябва да се случи.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.