"Не мисля, че ще видя друг номиниран за "Златен глобус" българин в рамките на своя живот" - каза в студиото на "Тази сутрин" актьорът Башар Рахал само часове след церемонията по връчване на кинонаградите.

Мария Бакалова не получи "Златен глобус". Статуетката бе връчена на Розамунд Паунд за ролята й в "I Care a Lot". 

Кинокритик Благой Иванов коментира, че този успех на Бакалова ще й отвори врати за в бъдеще: "Самата номинация е посвоему награда!"

"Утре, по това време, тази красива малка държава на име България, ще има за първи път актьор носител на Златен глобус. Вълнувам се, защото, както и аз, така и всеки един актьор по света мечтае за това призвание. Успех Мария!" - това написа Башар Рахал в профила си във Фейсбук часове преди церемонията. 

Завиден оптимизъм, но за съжаление, Мария Бакалова не получи наградата. 

"Да, не познах, бях убеден, че ще спечели... Но тя е звездата!" - продължи с оптимизъм той.

"Може би тепърва ще я харесат в роли, различни от "Борат" и ще я харесат хората, които не я харесаха там"

Тепърва предстоят други кино награди - Оскарите. Какви са шансовете на Мария Бакалова да спечели там?

"Аз не харесвам филма, но харесвам ролята й. Но дали това ще стигне до "Оскари" - възможно е. Академията е изключително за пуританското кино. Така че съм наполовина скептичен" - е мнението на Благой Иванов. 

"Познавам Мария от 16-годишна, беше в мой кино клас. Не мога да кажа, че съм съзрял таланта й тогава, защото има прекалено много деца. България и въобще Източна Европа има страхотни актьори, които би трябвало да намират път към голямото кино" - изрази желанието си за бъдещето Башар Рахал.  

Цялото предаване "Тази сутрин" може да гледате на btvplus.bg.