След като филмът „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев стана най-гледаният български филм за 2019 г., не е изненадващо, че зрителите могат да очакват продължение. Снимките на „Завръщане 2“ приключиха, а новият трейлър вече е готов.

Режисьорът Ники Илиев и водещият Александър Кадиев, който е една от звездите във филма, бяха гости в предаването „Тази събота и неделя“, за да разкажат какво могат да очакват зрителите от новия филм.

„Първият филм излезе 2019 г. и ние започнахме да го представяме и в България и в чужбина“, разказа Ники Илиев. „Мина добре, гледа се много. И точно решихме да правим втора част и първата новина беше, че Евелин е бременна. Щеше да е в осмия-деветия месец, когато снимаме филма.“

Наложило се е сценарият да бъде пренаписан, за да се вкара бременността на актрисата Евелин Костова в историята. Това обаче не е краят на препятствията, пред които се изправя продукцията.

„Това се случи на 2-3 март 2020 г. И 10 дни по-късно – локдаун.“

Трябвало е да мине цяла година, за да започнат снимките на новия филм. И въпреки че Евелин Костова вече е родила, във филма си остава бременна.

„Щяхме да спестим пари за изкуствен корем, които сега ги дадохме“, пошегува се режисьорът.

Сашо Кадиев пък се намеси, за да каже, че парите за изкуствения корем са взети от неговия хонорар, тъй като е най-нископлатеният актьор във филма. После обясни:

„Това е независим филм и много трудно се изкарват пари от него. Аз напълно влязох в положението на създателите и почти безплатно го изиграх.“

Основните снимки са били в Пловдив, но има и снимки в Поморие, Приморско и София. Екипът е бил максимално защитен от COVID – с маски, ваксинации и тестове. Никой не се е разболял за целия период, което е голямо постижение.

Всички актьори от първия филм отново са на линия. Зрителите ще се срещнат отново с Башар Рахал, Орлин Павлов, Диляна Попова, Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Райна Караянева и Искра Донова. Единствените промени в каста са допълнения.

Премиерата на филма е планирана за 14 февруари 2022 г.